maanantai 20. marraskuuta 2006

Tuplaluoksetulo


Jei, pääsimme ekaa kertaa Nemin kanssa tokovuoroomme Virpiniemeen :)

Aluksi otimme yksilöliikkeenä seuramisen ja liikkeestä seisomisen. Seuraaminen siis vapaana. Avitin Nemiä sen verran, että käytin namia. Neiti kun oli ollut sen verran kuutamolla tuntia aiemmin agiharkoissa etten halunnut hämmentää sitä liikaa vaatimalla liikoja. Seuraaminen sujuikin todella hyvin (ainakaan Tiina ei moittinut muusta kuin namista.. eikä siitäkään varsinaisesti moittinut), mitä nyt itse voisin luottaa enemmän siihen että koira seuraa. Eli nenä ylös!
Liikkeestä seisomista en ottanut kunnolla ts liikkeenomaisesti, vaan käännyin aika lähelle koiraa kun se seisoi (jäi kyllä seisomaan käskystä) ja näytin kädellä "stoppia" eli pysyhän koira siinä.

Luoksepäästäväisyys sujui Nemiltä tosi hyvin. Paikallamakuussa meni hyvin maahan, ja jäikin. Mutta kun pääsin n. 10m päähän niin Nemi teki näyttävän luoksetulon. Palautin koiran takaisin - ja sama uudestaan... lopulta jäin vain parin metrin päähän koirasta. ja siinä se sentäs pysyi. Mutta kun palasin koiran luo niin se nousi istumaan.. Joten pitää muistaa palkata koira jo aiemmin, ja vapauttaa eikä ottaa liikettä loppuun asti.
Seuraavaksi harjoittelimme liikkeestä istumista. Se sujui muutoin tosi hyvin, mutta välillä Nemi ei tuntunut muistavan mitä se istuminen on. Mutta kun käskyn ja pysähdyksen teki korostetusti tai kädellä ohjasi niin koira jäi tosi hyvin istua töröttämään. Ja pystyin käymään n.5 metrin päässä olemassa hetken ja Nemi istui tärkeänä paikallaan (vaikka ympärillä oli muita treenailijoita) :)

Lopuksi otimme luoksetulon ensin yksilösuorituksena (sujui ihan hyvin, pikkasen piti namilla ohjata koiraa sivulle, mutta enää ei tarvita jalka-apuja) ja sitten kaksi koiraa kerrallaan. Koirat juoksivat eri suuntiin.. tuo sujui Nemiltä myös hyvin eikä sitä kiinnostanut katsoa / havaita minne toinen koira ravaa..


Ei kommentteja: