maanantai 20. marraskuuta 2006

Lappalais-agit


Olin pitkästä aikaa taas lappalaiskoirien halliharkoissa, tällä kertaa kirmaamassa Nemin kanssa. Johanna rakennutti 1-luokan radan, mikä osoittauitui Nemille ihan liian vaikeaksi. Nemi hämmentyi selkeesti, koska hyppykuvio piti ottaa monesti uusiksi eikä se siltikään sujunut. Kyseessä oli eräänlainen neliö.. Yhden ratasuunnitelmani mukaan olisin valssannut ensimmäisen hypyn jälkeen, mutta huomasin hyvin pian että olin auttamattomasti myöhässä.. jos taas leikkasin tuossa kohtaa niin Nemi kyllä hyppäsi seuraavan hypyn ihan, mutta ajautui ihan liian kaus. Ja kun olisi pitänyt kääntyä vasemmalle niin Nemi oli jo jossain muualla (kauempana oikealla edessä). Kun taas koitin sanoa "tässän" hypyn jälkeen niin Nemi tuli muhun kiinni (hyvä sinällään), mutta tuolloin en saanut sitä hyppäämään seuraavaa hyppyä.
Epämääräisesti tuosta hyppy-hässkästä selvittyämme oli vuorossa pujottelu, jonne Nemi meni innolla. Mutta väärästä välistä sisään, jolloin minä typeryyksissäni palautin koiran alkuun. Jolloin Nemin into laski ja siitä tuli entistäkin epävarmempi. Tosin kun otimme pujon uusiksi niin se suoritti sen aika näpsäkästi eli suht nopeasti :)
Keinulle pyysin apuja eli Johanna laski keinun alas, mutta Nemillä oli niin paljon vauhtia että se juoksi siltikin keinun läpi (vaikka mielestäni yritinkin komentaa sitä). Onneksi koira kuitenkin suostui suorittamaan esteen uudestaan, namujen avulla.
Rengasta en edes yrittänyt ottaa vauhdikkaasti vaan istutin koiran esteen taakse ja siirryin itse esteen toiselle puolelle ja käskytin (rengas!) koiran - jolloin se ainakin teki niin kuin pitikin.
Rata alkoi (harjoiteltiin eka tuota hyppy-hässäkkää erikseen) parilla hieman vinosti olevalla hypyllä, joiden jälkeen oli puomi. Ja melkolailla puomin vieressä a. Nemi hyppäsi ensin ekan hypyn ja juoksi sitten a:lle. Sitten se juoksi useita kertoja ekan riman ali... oli selkeesti hämmentynyt. Usean yrityksen jälkeen sain sen hyppäämään nuo hypyt ja sinne puomille.
Puomin jälkeen oli hyppy, mutkahyppy, hyppy ja tuo em. A. Tuo kohta meni hyvin eli Nemi irtosi tosi hyvin putkelle ja hyppeli nuo hypyt. A:lta rynni vauhdikkaasti alas eikä jäänyt kontaktille, joten otin uusiksi (oli medi-a). Sitten olikin hyppy-hässäkkä, pujo, putki, keinu, pituus, rengas ja hyppy.


Ei kommentteja: