perjantai 24. marraskuuta 2006

Sitä sun tätä...


Hullut ja hulvattomat reissaajat suunnittelevat lähtevänsä ens maaliskuussa Riikaan. Siellä olisi siis sekä KV-koiranäyttely että agilitykisat (1 startti / luokka). Saapa nähdä toteutuuko tuo reissu, mutta suunnitelmissa on ainakin toistaiseksi. :)

Ilmoitin pari päivää sitten Merrinkin Kajaanin Tamminäyttelyyn. Kun se kerta matkaan lähtee jokatapauksessa kun kirmaillaan illalla agilityn parissa. Tuomarina ruotsinlapinkoirille siellä on siis Maija Mäkinen (jonka kehässä kumpikaan koirista ei ole ennen ollut).

Yritykset treeniä koirien kanssa tokoa menevät kotona usein hieman pelleilyn puolelle.. sillä tottahan toki molemmat koirat änkeävät paikalle. Kun kerta jotain joku olisi niiden kanssa touhuamassa, ja ruokaa olisi myös tarjolla.
Harjoittelinpa siis muutama päivä sitten niin, että käskin Merrin keskelle olohuonetta istumaan paikoillaan samalla kun seurautin Nemiä eteiskäytävällä. Samalla varmistaen, että Merri pysyy paikoillaan. Tein Nemin kanssa muutaman liikkeestä seisomisen, joissa Nemi pysyi tosi hyvin paikoillaan. Eli kävin parin metrin päässä kääntymässä ja kun palasin liki koiraa niin palkkasin sen heti (ilman mitään loppuasentoja tms). En vain enää muista, että riittikö Nemille "seis(o)"-käsky vai miten. Luultavasti pysähdyin tai hidastin menoani, katsoin taakse ja varmistin että koira pysyy paikallaan. Eli ei vielä mikään koemainen kympin suoritus, mutta toivoa on vielä ;)
Muutaman kerran treenittyämme kävin palkkaamassa Merrin hienosta paikallaolosta.

Yritin myös samankaltaista treenituokiota Merrin kanssa, mutta Nemi ei pysynyt samallalailla paikallaan.. Nemi kuitenkin oli hetken omissa oloissaan, joten pystyin hetken aikaa treenimään Merrin kanssa viime viikkoista hidasta seuraamista. Mikä sujuikin ihan kivasti, koiralla oli hyvä kontakti - tosin välillä se hieman edisti, mutta kontakti säilyi kuitenkin.

Lopuksi tein vielä molempien koirien kanssa kaukoja, tosin lähietäisyydeltä. Merri innostui vallan, ja peruutti varmaan kaks metriä pomppiessaan istu-maahan-seiso (en muista missä järjestyksessä käskytin) ...
Nemillä on aika nätti maahanmeno, ihan noin niin kuin arkenakin. Tosin varsinkin normielossa se on välillä kuin hidastetusta filmistä.. että ehkei sellaista tokoon. Mutta koira on ainakin ryhdikkäässä ja suorassa asennossa ;)


Ei kommentteja: