tiistai 28. marraskuuta 2006

Nepsun agiliidot


Pikkuhiljaa alkaa käynnistymään nuo Nemin "juoksun jälkeiset" agiharkat. Ts eilen oli kolmannet agiharkat Nemillä juoksun jälkeen, toisen tuota maanantai ryhmää. Lappalaisharkkoihin en sitten loppu vuonna pääsekään, joten Nemin agiharjoitukset jäävät ma-ryhmän varaan. Tai josko joskus ehtisin käymään hallilla muullakin ajalla...

Nemi oli taas hieman spooky -tuulella. Tultiin jo 5-10 minuuttia ennen kuin harjoitukset alkoivat halliin. Mikä oli ihan hyvä juttu, jotta ehdin hieman istuskelemaan ja keskustelemaan neidin kanssa. Pikkuhiljaa kakru rauhoittui, mutta paljon sitä tuntuu kuitenkin häiritsevän se kaikki mikä hallissa tapahtuu yhtäaikaa. Tai häiritsevän ja häiritsevän, mutta ainakin keskittymiskyky herppaantuu - ja neiti hieman siitä sitten hermostuu, mikä näkyy turhan haukkumisena (ja keskittymiskyvyn heikentymisenä).

Muutoinkin Nemillä on meneillään joku mörköilykausi. Tai mikä lie. Ei ole niin reipas ja leikkisä kuin aiemmin. Olen havainnut kaipaavani sitä hullua koiraa joka juoksi innoissaan hallissa esteeltä toiselle. Nyt koiruus on hieman vaisumpi. Joten olenkin yrittänyt olla entistä positiivisempi ja kannustavampi sen kanssa, vaikka menisikin jutut hieman mönkään... täytyy myös muistaa ettei jankkaa liikaa jottei koira tule epävarmaksi. Ainakin on tuo epävarmuus vaikuttanut noissa hypyissä, eli jos vaatii Nemiltä liian hankalia hyppykuvioita, jotka menevät pieleen ja ottaa uusiksi niin kakru helpommin alittelee niitä hyppyrimoja.

Toisaalta siis voisi noissa uusien hyppelykuvioiden opetteluissa yms taktiittatreeneissä pitääkin rimat hieman alempana. Toki ne pitää nostaa ne rimat välillä jottei totu hyppimään liian alhaalta. Ja välillä treeniä niitä oikeita maksihyppyjäkin, mutta toistaiseksi tuo rimojen alemmalla pitäminen voisi olla ihan jees.. jotta saisi pikkuhiljaa neidin itsetunnon ja agiliitelyn riemun takaisin :)

Varsinaisesti eilisistä treeneistäkin jotakin, eli:
Ohjaukseen sain muutamia hyviä neuvoja, joita pitää harjoitella jatkossa lisää. Eli peruuttamista ja valevalssia.. Harjoittelimme siis hypyn kiertoa ("takaa") ja välistä vetoa. Puomi, pussi, pujottelu ja putki sujuivat ihan kivasti. Loppusuoralla tarvittiin molempia käsiä näyttämään koiralle minne mennä... Rengas sujui ihmeekseni hyvin, vaikka mä yritin näyttää kuinka se ei suju ;) Lopuksi otettiin vielä keinu kerran hihnassa, mikä meni ihan ok, rauhallisesti mutta niin oli tarkoituskin.


Ei kommentteja: