lauantai 12. marraskuuta 2022

Kolmet rallytokot

 Muutama sana Taran rallytokoista. 

Viikolla 43 mentiin rallytokotreeneihin parin viikon treenitauon jälkeen. Edellisellä viikolla koirat olivat hoitolassa kun ihmiset olivat Vilnassa ja sitä edellisellä viikolla oli jotain muuta niin ettei päästy treeneihin. Aluksi olisi pitänyt tehdä tekniikkatreeniä eli opetella muutaman kyltin tekemistä. Tara huusi lähes tauotta, kokeiltiin erilaisia kikkakuutosia jotta koira ei olisi huutanut ja oltaisiin päästy harjoittelemaan itse asiaakin. Homma ei edistynyt oikein tai ei saatu kuin pieniä hetkiä koiruus olemaan ns kuulolla. 

Lopuksi käytiin kokeilemassa pidempää harjoitusta eli ratatreeniä. Tara suoriutui siitä harkasta paremmin kuin alkutunnin pyllyilystä olisi voinut päätellä. Imutin koiran radan läpi, tai melkein läpi, toiseksi (tai kolmanneksi) viimeisellä kyltillä Tara otti häiriötä melko likellä, aidan toisella puolella, olleesta koirakosta eikä imutusnameista huolimatta kyennyt enää hommiin. 

Se imutusrata (hassuedittinä kun koira oli välillä videokuvan ulkopuolella):


Viikolla 44 juteltiin toisen kouluttajan kanssa, että muutetaan Taran treenitapoja. Koiralle namuja häkkiin kun tuon koiran halliin. Häkistä sille mukava paikka (häkki treeni on kehittynyt ylipäänsä melko hyvin syksyn aikana). Koira pois välillä häkistä ja jotain temppusia mitä oon ennalta miettinyt että mitä, jos koira alkaa haukkumaan niin takaisin häkkiin. Varsinaisena rallyjuttuna tehtiin lähtökyltille menemistä, siinä rauhoittumista ja palkkaamista ja hyvässä mielentilassa häkille palaamista. 

Häkistä ulostemppuiluun videoin tällaisen harjoituksen:


Viikolla 45 häkistä ulos väliaikatemppuilut sujuivat kivasti, tehtiin niitä useita. Tunnin alussa tutustuin pidempäänkin rataharjoitukseen (oli jonkun tuomarin joku oikea kisarata) ja lyhyempään harjoitukseen. Pidemmästä radasta katsoin joitain kylttejä joita voitaisiin käydä harjoittelemassa eli ei ollut tarkoituskaan tehdä koko rataa. Loppujen lopuksi ei ehditty käydä testailemassa sitä harjoitusta ollenkaan. Toisessa harkassa kuitenkin käytiin ja päästiin melkein loppuun asti, Tara herppaantui haukkumaan kun itsellä herppaantui keskittyminen kun kuvittelin, että koira pitäisi vapauttaa / välipalkata isommasti välissä. Tara oli, että "pidä tunkkis". Tähän harjoitukseen menemisessä / aloittamisessa auttoi isosti kouluttajan parit sanat:
"Älä imuta" ja "Älä ajattele sitä seuraamisena, vaan siirtymisenä kyltiltä toiselle" 
Koen näet että Tara ei osaa vielä kunnolla seurata seurata, käskystä siis. Se väläyttelee välillä ihan kivannäköistä seuraamista mutta se ehkä lähinnä on sellaista "kerjään sivulla" tai "huomaa minut" -kävelyä. 

Tämä treeni ei tietenkään tullut videolle kun en ollut ottanut kameraa harjoituksiin mukaan kun ajattelin ettei kuitenkaan tehdä mitään videoitavaa. 

Torstaina testailin Taran kanssa ensimmäisen kerran myös saksalaista täyskäännöstä ja sehän sujui yllättävän hyvin. 

Ei kommentteja: