keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Kolmet rallytreenit

Tässä tosiaan on mennyt useammat treenit ja mitään en ole niistä sanonut. Tässä alla on rataharjoituksesta videointi muutaman viikon takaa. Maanantailta siltä viikolta kun käytiin rallykisoissakin. Yritin tehdä radan palkatta, mutta Kiki otti niin pahasti häiriötä eräästä viereisen kentän treenijästä, että kaivoin namit kuitenkin esille pelastaakseni tilanteen.Toista harjoituskierrosta ei sitten videoitu, mutta siinä oli muun muassa sellainen hauska sattumus, että tuo kyltti missä tehdään "istu - askel - seiso - kaks askelta - istu - kolme askelta - maahan" Niin Kiki teki nämä kaikki oikeassa paikassa ilman sanallista käskyä. Johtui kait sekä siitä että mä mietin miten käskyttäisin koiran ja myös siitä, että Kiki on älykäspikkutyttö mikä äkkiä ketjuttaa asioita ja muistaa erinäisiä asioita ... Ehheh.

Edellisellä viikolla kävin rallytokoilemassa Avarianilla, josta ostettiin kaverin kanssa yksityistunti Ninalta. Etukäteen oli kerrottu kyltti- ja treenitoiveita rataharjoitusta varten ja Nina olikin laatinut toivomusten mukaisen harjoituksen. Harkat pidettiin Maikkulan hallin yläkerrassa, koiratanssikurssillahan treenit olivat alakerrassa.

Liekkö sitten johtunut uudesta tilakokemuksesta vai siitä, että "long time no see" -ystävä oli paikalla vai molemmista seikoista, mutta Kiki oli ihan tiltissä kun saavuttiin treenipaikalle. Ensin olin käynyt kuuntelemassa mitä on tarkoitus treenata ja oltiin käyty rata läpi ja Nina olin kertonut vinkkejä kylttien suorittamiseen ja ylipäätänsäkin rallyilyyn.

Mutta kun päästiin Kikin kanssa paikalle ja olisi ollut meidän vuoro tehdä rataa, niin siitä ei tullut yhtään mitään. Että tämä sitten hieman lannisti/lannistaa mua siihen, että ilmoittelisin Kikiä kisaamaan paikoissa missä ei olla ennen käyty ... tulee maksamaan muutaman oppirahat kun käydään ensin tutustumiskäynneillä "kisaamassa" ja sitten myöhemmin uudestaan sillä suunnitelmalla, että ehkä oikeasti yritetään saada jotain semifiksuasuoritusta aikaiseksi.

Enivei. Ninalta tuli ihan hyviä vinkkejä siihen miten Kikin kanssa toimia tuollaisissa tilanteissa. Ja kun pidettiin pieni tauko -jolloin kaverikoira treenasi uudestaan- niin sen jälkeen Kiki oli paremmin kiinnostunut minun kanssa toimimisesta ja saatiin jotain kylttiharjoituksia tehdyksi.Tämän viikon maanantaina rallytreeneissä tehtiin pari tekniikkatreeniä. Toinen -mikä tehtiin kouluttajan valvovan silmän alla- koostui erilaisista avo-luokan istu ja käänny -tyyppisistä kylteistä ja oli samalla luetunymmärtämisen harjoitusta, josta selvisin kunnialla. Harjoitus tehtiin hihnatta eikä se koitunut (tälläkään kertaa) ongelmaksi. Kiki oli pätevänä :-) Ainoa hankalampi kyltti oli se, missä koira istuu sivulle ja itse pitää ottaa 90 asteen käännös/askel ja pyytää koira sitten viekkuun. Ongelmana tässä oli se mun askel ja lähinnä oma tasapaino (pystyssä pysyminen / horjuminen).

Toinen harkka oli lauantain kisojen alo-radan alku. Kävin sitä tekemässä tietty kanssa. Tein sitä myös osan harjoituksesta niin, että Kiki oli mun oikealla puolella.


Ei kommentteja: