maanantai 20. tammikuuta 2020

Aksavalokuvaus

Lueskelin viikko, pari, sitten eräästä facebookin agilityryhmästä millaisia kuvia aksaajat toivovat kilpailuista (tai ylipäänsä lajin parista) saavansa. Tovin jos toisenkin mietin, että miksi kuvaan, koska vaatimuksia lueskellessa en voinut kuin todeta, että en pääse lähellekään toivottua. Onneksi ei mennyt lopulta pitkään siihen, että ymmärsin, että "kuvaan siksi, että se on kivaa - ja siksi, että yritän tulla siinä paremmaksi". En siis ota kuvia miellyttääkseni muita, kiva tietysti jos joku jostain kuvista tykkää, mutta en suunnittele kuvakulmia yms sen mukaan mitä muut haluavat. Varsinkaan kun mielipiteitä on moneen junaan (muutamien jäädessä asemalle).

Kuvien pitäisi olla tarkkoja ja muutenkin hyvälaatuisia. "Kuka tahansa voi räpsiä epätarkkoja kuvia". Näinhän se on, mitä mainiointa, koska valokuvaus on kivaa eikä se ole keltään pois vaikka jokainen yleisössä oleva napsisi kuvia.

Eilen kävin loppupäivästä kuvaamassa maksikolmosia, näinköhän vähän jonkun kisan lopusta ja viimeisen kisan kokonaan - eli siis pikkumakseja ja makseja. Kuvasin a55 kameralla kun halusin testata miten se toimii "uuden" putken kanssa (sigma 70-200), tarkennus on tuolla yhdistelmällä helpompi, mutta heikkous (verrattuna toiseen mun runkoon) on se, että ISO valikoima on pienempi plus kuviin mahtuu vähemmän dataa.




  1. Tummien koirien kuvaus hallissa, kuvatako vai ei? Voipi sitä valokuvausta harjoitella niilläkin, onnistumisen kanssa on niin ja näin. Mihin sen kriteerin milloinkin laittaa. Onneksi raakakuvista saa jotain esille (huomattavasti paremmin kuin pelkistä jpg:stä).





  2. Kuvatako pelkkää koiraa vai ei jakaa selvästi ihmisten mielipiteet, joidenkin mielestä mitä lähempää koirasta saa kuvan sen parempi ja toisten mielestä pelkästä koirasta saa otettua kuvia itsekin.






  3. Luonnollisesti ihan "Nou nou" on kuvat joissa näkyy vain osa ohjaajasta. Toisaalta jos näkyy vaikka pelkkä käsi niin se on hyvä asia, koska sitten ei näy ohjaajan (mahdollisesti) nolo ilme.



  4. Tilannekuvat ovat kivoja, ponnistuskuvat huonoja





  5. Ihmisiä ei saa kuvata

  6. Maaliintulokuvat olisivat kivoja

  7. Yhdessä tekemistä ja tunnelmaa










Nämä ja muutama muu kuva löytyy mun kuva-albumista.

Ei kommentteja: