keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Kolmet nosetreenit

Nosework -harjoituksiakin on mennyt jo monet ilman, että olisin sanaakaan niistä raportoinut. Jokaista harjoitusta en enää muista miten ne menivät, joten kerron jotain mitä on jäänyt mieleen. Yleisselostuksena sanottakoon, että kaksi edellistä harjoituskertaa menivät aikalailla samalla kaavalla: ensimmäinen harjoitus meni vähän sinne päin ts Kikillä meni hetki ennen kuin pääsi jyvälle. Huolimatta siitä, että töitä se oli kyllä tekemässä.

Esim viime viikon ensimmäinen harjoitus oli tavaranurkkaus ja Kikillä taisi mennä nelisen minuuttia ennen kuin teki löydön. Sen jälkeiset harjoitukset menivät yhä paremmin ja paremmin (ja nopeammin). Ai niin, paitsi, että laatikoilla se viikko sitten alkoi tarjoilemaan tanssi/vati-temppuja. Kunnes. Löysi hajun ja lamppu syttyi ja vatitemput saivat jäädä kun koira ilmaisi mulle löydön.

14.01.20 - treenit, kengät ja laatikot

14.01.20 - treenit, sisäetsintäalueita




Kenkäharjoitus ei ollut ongelmallinen pikku koiralle. Laatikot taisivat tuolla viikolla mennä vielä hieman höpöilyksi, mutta löytyi se eucahajukin sitten lopulta. Sisäetsinnät sujuivat ihan näppärästi kun Kiki oli tuossa vaiheessa tuntia päässyt jo "vauhtiin".


21.1. olleista treenialueista en tainnut ottaa edes kännyräpsyjä? Silloin tosiaan oli pitkäksi venynyt eka treeni, temppuiluksi melkein menneet laatikot, nopeita ja taitavia takahuone-etsintöjä ja magneettirasioilla korkeiden piilojen etsintäharjotuksia.


Eilen sitten totesin, että sen sijaan, että epämääräisesti ja epätoivoisesti yritän saada kännykällä ei-tärähtäneitä kuvia etsintäalueista niin ehkä voisin raahata oikean kameran harkkoihin mukaan? Kun sillä kuitenkin on paremmat mahdollisuudet saada onnistuneita kuvia (vaikka kuvien ottaminen ei niin huomaamatonta olisikaan).


Tällä kertaa ensin tehtiin laatikkoharjoitus. Kiki haisteli muutamaa alkupään laatikkoa ja sen jälkeen käveli suorintatietä oikealle lootalle. Tällä kertaa pikkukoira ei esittänyt mitään sijaistemppusia.


Seuraavaksi oli vuorossa tavaranurkkaus -etsintäalue. Siellä Kiki meni melko pian oikealle suunnalle, muttei ihan heti tehnyt löytöä. Hieman kävi nuuskuttamassa muuallakin päin aluetta, mutta hyvin pian suuntasi takaisin oikeaan nurkkaan, hyppäsi tuolle penkille ja ilmaisi löydön.


Tässä treenissä oli runsaasti hyppysiivekkeitä häiriöksi, ihmiselle hihnankäyttöharjoitus siis. Kiki ei mennyt lankaan siivekkeiden kanssa, vaikka hieman antoi minun harjoitella hihnakäytöstä. Haju ei ollut tuossa hauskassa seinätaulussa vaan putkessa, jonne koira kuvan ottamisen jälkeen suunnistikin nuuskuttamaan ja hyvin pian myös ilmaisi tehneensä löydön.
Kuvasta kiitos Katja the kouluttajalle :-)


Sitten tehtiin omatoimisesti korkeusharjoituksia magneettirasioiden kanssa, samaan aikaan kun yks kerrallaan koirakot kävivät joko takahuoneessa tai yläkerrassa tekemässä pari etsintäharjoitusta. Me ei menty yläkertaan, kun Kiki ei uskalla kiivetä niitä portaita (ei muuallakaan mene sellaisia avoportaita (ollenkaan tai ei mielellään)).

Seinätreeni on Kikin mielestä sairaankivaa. Takahuoneharjoituksissa koira sai olla hihnatta, itse lähinnä pyörin paikallani katsoakseni missä koira milloinkin nuuskuttaa ja hommia tekee. Melko nopsasti hajupiilot löytyivätkin.

Lopuksi tehtiin vielä kouluttajan valvovan silmän alla korkeustreenit noiden magneettirasioiden avulla.

Ei kommentteja: