tiistai 10. joulukuuta 2019

Maanantain rallyilyt



Maanantain rallyreenit. Tehtiin tämä rata pari kertaa ja itsekseen sai käydä treenimässä lyhyempää tekniikkaharjoitusta (jota teetätin Kikille sekä niin että se seuras vas puolella että oikealla).

Nämä treenit eivät menneet niin loistokkaasti, mutta olivat silti varsin hyödylliset harkat.

Mun murheenkryyni on tuo houkutus, jossa oli nyt lapanen ja joku lelu. Sen lapasen/hanskan tiesin Kikille haastavaksi jutuksi, mutta en silti ohjannut koiraa siihen fiksusti. Toisella kerralla meni huomattavasti paremmin, mutta se ei tietenkään ole "nauhalla". Eli mun pitää alkaa höpöttämään (kehumaan, kannustamaan, juttelemaan) koiralle enempi jo edellisellä kyltillä niin, että koira kiinnittää huomionsa muhun eikä ympäristötekijöihin (houkutuksen esineisiin). Sitten toinen juttu on se, että mä kerta toisensa jälkeen kuljen sen houkutuksen/kasin väärin. Kyseinen kylttitehtävä on mun mielestä epälooginen kun sitä ei aina suoriteta samalla tavalla. Eli taas kerran kuljin sen väärää reittiä (kartiot pitää kiertää sitä kautta mitä tuomari kulloinkin kertoo, kouluttaja oli kyllä kertonut tämän meille mutta se ei jäänyt mun aivoihin tarpeeksi pitkäksi aikaa se tieto). Mutta se mikä oli lohduttavaa niin oli se tieto, että se on vain miinus kymmenen pistettä, jos tuollainen on joskus radalla ja satun suorittamaan sen väärin. Voihan se rata siihen silti kosahtaa jos miinus kymppejä tulee enemmänkin. Mutta silti, hieman vähemmän stressiä aiheesta.

Tuota houkutusta ennen olin jo ehtinyt sähläämään sen seiso-istu-maahan -kyltin kanssa. Mikä taas meni pieleen siksi, kun sanoin Kikille käskyn istumisen kohdalla. Koira sinkosi maahan. Istumisen suorittamiseen riittää se, että pysähdyn, niin koira tekee pertsan. Pysähdys + käsky tarkoittaa koiralle jotain muuta kuin istumista, vahvimpana on maihinmeno, joten sitä kannattaa tarjoilla ;-)

Toinen uusiminen tuli siks, kun itte kämmäsin (taas). Eli olin teettämässä koiralle väärää kylttiä (istumisesta vas sivulle eikä oik niin kuin kyltissä luki).

Törppöjen kiertämiset menivät yllättävän hyvin. Ei täydellisesti, mutta olisivat ne huonomminkin voineet mennä. Sivuaskel meni videolla huonosti, sitä tuskin edes huomaa, että sellainenkin tehtävä oli. Eli tuota pitää harjoitella. Sitä eteen-istumisjutskaa treenin kotona about joka päivä ... että ehkä se joskus suttaantuu ilman ongelmia.

Ei kommentteja: