torstai 25. tammikuuta 2018

Viikko neljä - Kikin treenailut

Eilisissä tokotreeneissä tehtiin kouluttajajohtoisesti paikallaolot (istuen ja maaten), noutoa ja hyppy.

Istumispaikkiksessa Kiki valui kertaalleen maahan. Makuupaikkiksessa on edistytty siinä sivulla töröttämisessä, maassa koira pysyi ihan hyvin - mutta vinkui. En muista sen aiemmin äännelleen paikkiksessa joten pitää kattella jatkossa josko asiaan puututaan jos ongelma vielä jatkuu. Ainiin, positiivista oli myös se, ettei Kiki ennakoinut loppupertsaa. 

Hypyssä kävin eka palkkaamassa koiran. Siis kun se kesti sen, että kävin hypyn takana kun olin jättänyt koiran istumaan hypyn eteen. Toisella kerralla sitten kutsuin koiran - "hyppy" käsky jopa toimi. (muistappa siis se äläkä säätele toksuhypyn käskyn kanssa enää)

Noudossa tehtiin Kikille yks heittonouto, jossa Kiki yllätti sillä tavalla, että se ei vaan juossut kapulalle ja nostanut sitä suuhunsa. Vaan joo, kääntyi sen kanssa mua kohti ja otti pari askelta ja sitten tiputti sen. Tätä olin olettanutkin sen tekevän. Mutta se mikä oli ihmeellistä oli se, että se omatoimisesti korjasi  - eli otti kapulan uudestaan suuhunsa ja toi sitä vielä lähemmäs mua (pidemmän matkan kuin ekalla kuljetuskerrallaan) - kuitenkaan tuomatta sitä mulle asti. Lisäksi tehtiin omaehtoisia nostoja niin että koiran pitää hetken aikaa jo pitää kapulaa suussaan (hätäsestä nostosta ei palkata). Unohdan hetkeksi sen istumisen vaatimisen tässä ja teen muunlaisia noutoreenejä.

Itsekseni harkkailin:
- kaukoja. Meni superhyvin - voisin alkaa kasvattamaan matkaa (siis mun ja koiran välistä etäisyyttä)
- kosketusalustaa
- törpön kiertoa, läheltä naksutellen
- seuraamista
- perusasentoa
- "käsi" temppua (myös alastuloa)
- vatikiertoa
- tunnaria (Kiki menee siitä ihan höperöksi, pitäisi ehkä vaikeuttaa reeniä jo)
- liikkeestä seisomista (ollaan ihan alussa vielä)
- ... ehkä jotain muutakin?

Tänäaamuna kävin koirien kanssa sitten siellä Haukkiksella (vapaavuorolla). Lumituiskussa lenkitin koirat vuoronperään.



Hallilla oli joka kentällä (joita on kolme) joku/joitain. Hyvin saatiin silti reenittyä. Kaverin kanssa oltiin sillä kolmannella kentällä siis. Vähän kuulostelin miltä Kiki vaikuttaa, mutta ei se ollut häiriöherkän oloinen, joten harkattiinhan me sitten vähän jotain. Ensin tolpan kiertoa (en ottanut tarkoituksellisesti tokokartiota vaan koira kiersi aksapituuden reunamerkkitolppaa) - jonne Kiki lähti upeesti. Ensin kolmesta, sitten viidestä ja lopulta varmaan kymmenestä metristä. Palkkasin vinkupatukalla ja Kiki oli ihan pähkinöinä. Meinasi myös livetä lapasesta muttei onnekseni karannut viereiselle kentälle.
Sen jälkeen tehtiin seuraamista mikä myös sujui hyvin. Loppuajasta yritin teettää koiralla vielä jalkojen pujottelua muttei sen vire riittäny enää siihen (plus se yritti karata pariin otteeseen kiertämään - jotain; mitä tahansa).

Viereisellä kentällä oli tuttuja koirakoita reenimässä noseworkkia, he sitten kutsuivat meidätkin sinne ... Pitihän se hyvä tilaisuus käyttää sitten hyväksi. Sinne olivat tehneet kolme harjoitusta: laatikoita, muovirasioita / tokokartioita ja sitten etsintäalueen esteiden sekaan. Kiki teki huolellista ja tarkkaavaista työtä ja löysi kaikki nopeasti :-)
Kiitos kutsusta, tyypit! :-)

Nemin käytin lopuksi hallissa ja harkkasin paria rallyliikettä sen kanssa, mutta mummo oli äkäinen kun ei ollut vielä saanut aamuruokaansa ... (tehtiin me silti ne jutut mitkä olin päättänyt sillä teettää, ja koira sai nakkikikkareita palkaksi + hieman leikkiä vinkulelulla).

Ei kommentteja: