tiistai 23. tammikuuta 2018

Viikko kolme - kuka vielä muistaa mitä Kiki teki treeneissään?

Ti tokot ja to bh-tottikset

Juttuja mitä muistan

Kiki söi ti treeneissä paljon nameja. Opetin sille "kato" -käskyn mikä tarkoittaa just sitä miltä kuulostaakin. Kiki alkoi tarjoamaan sitä hienosti. Käytin käskyä hyväkseni muun muassa paikkistreenissä, missä se toimikin ihan kivasti. Eli kun koira oli pertsassa niin sen katse ei harhaillu ihmettelemään muita - eikä varsinkaan kouluttajaa ... :-)

Tokotreeneissä tehtiin seuraamista, ja siitä oli puhetta, että se on Kikillä nättiä mutta ... eli kun se keskittyy tekemiseen niin se osaa kyllä. Pysähtymisten jälkeinen elämä pitää saada kuntoon eli niistäkin koira oikealla vireellä ja kontaktilla matkaan. Kun mentiin kohti häiriötä (toista koiraa esmes) niin homma herppaantui. Tyhjiössäkään ei voida (aina, heh) treenata, joten pitää vähän miettiä millaista häiriötä Kiki (milloinkin) kestää - ja tietysti kasvattaa sen häiriönsietoa vähitellen.

Taidettiin tehdä myös törpön kiertoa. Itsekseen tehtiin monenlaisia juttuja (joita en enää tarkemmin valitettavasti muista).

BH-treeneissä harkattiin ihmisryhmää, joka alkoi ensin ihan hyvin, sitten alkoi ne ihmiset kiinnostamaan liikaa, sitten taisin ottaa lelun avuksi ja leikittiin vain ihmisryhmän lävitse.

Bh-treenien aluksi Kikillä meinasi -ja menikin- mennä kuppinurin, joten tunnin alkuun piti ottaa pieni rauhoittumisneuvottelu.

Luoksetulon loppua reenittiin myös. Oikeat pk-koirat reeni eteentuloa ja me sivulle tuloa. Kiki oli kuin lahna, jolla oli ihan omat jutut. Eli se ei mennyt oikein nappiin.

Tehtiin myös liikkeestä istumista. Ensin siinä oli joku säätö, joten ei onnannu. Mutta lopulta meni ihn kivasti. Piti muistaa olla sanomatta "odota" kun kävelee koiran ohi ts kun koira jää istumaan. Ennemmin vaikka uudestaan se istu-käsky.

Ei kommentteja: