tiistai 21. marraskuuta 2017

Viikon 46 ohjatut tokot

Viime viikolla tokotunnilla Katja katseli kaikilta millä mallilla seuraamisessa ollaan. Ensin tehtiin pätkä seuraamista mikä meni ihan kivasti. Sitten piti päästää koira irti (kääk!) ja tehdä taas seuraamista, johon Kiki lähti ihan kivasti mukaan. No sittenpä siihen piti liittää jo käännöskin. En muista miten ekalla kerralla meni, mutta sitten kun tein ohjeistuksen mukaisesti (pää kääntyy ensin eli kroppa merkkiä koiralle tulevasta käännöksestä) niin Kiki kääntyi mukana ihan superisti <3
Itselle oli huomattava helpotus se ettei tarvitse miettiä mihin kohti pistää varpaat ja minne minkäkin jalan kantapään. Näitä kun on joskus tullut mietittyä ihan yli tarkkaan että miten sitä käännytäänkään ja millaista latua kenkien pitäisi tehdä ja missä kohti minkäkin varpaan milloinkin. Ihan liian monimutkaista ja vaikeaa meitsille kun se koirakin pitäisi pitää mukana siinä menossa :-) Mutta ei siis niin tällä kertaa. Tehtiin vielä joitain seuruu pätkiä ja Kiki oli ihan helmi.

Kuulemma pk-kurssilla tehdään sitten pidempiä seuraamisia. Huihui ...

Itsekseni tein pertsailua ja paikkiksia. Kävin tekemässä istumispaikallaoloja myös hypyn luona eli itse kävelin hypyn toiselle puolella ja palasin koiran luo palkkaamaan koiran. Ei siis tehty sitä hyppyä ollenkaan. Kiki pysyi tosi hyvin paikallaan.

Varsinaisessa ryhmätreenipaikallaolossa pystyin jo jonku verran ottamaan etäisyyttä koirasta ja olemaan hetken ennen kuin palasin takaisin koiran luo (joka ei hytkynyt siitä mihinkään). Eli se edistyy se paikkis hommeli ;-)

Luoksetulossa sanoin kokeilevani jos Kiki pysyy istumassa itsekseen ilman pitämistä että otan luoksarin ihan lyhyeltä matkalta (5-7 metriä) mutta ... koira kyllä pysyi mutta kutsuttaessa karautti ensi haukkumaan Katjan ja tuli vasta sitten mun luo. Jatkossa pitänee noissa treeneissä tehdä niin, että menen palkkaamaan koiran eli en kutsu sitä luokse ja ne varsinaiset luoksaritreenit tehdään vielä toistaiseksi niin että kouluttaja pitää koiraa.


Muuten en muista tehtiinkö me muuta.


Ei kommentteja: