maanantai 13. marraskuuta 2017

Pari sanaa viikkojen 44 ja 45 tokotreeneistä

Niin ne toksutreenit. Muutama viikko sitten oli viimeiset treenit siitä Kikin ekasta alo-avo -kurssista. Siitä lähinnä mieleenpainuvin juttu mitä en ole täällä vielä maininnut oli seuruureenien oivallus. Eli yritin näyttää Katjalle kuinka homma ei edisty tipan tippaa. Kiki kaartoi kauemmas minusta kun yritin saada sen namilla jalkaani kiinni. Niinkuin niin epätoivoista kuin olla ja voi. Tuskanhiki valui selkää pitkin - tästä ei tule yhtään mitään. Sitten tuli puheeksi kouluttajan kanssa, että Kiki kyllä tarjoilee seuraamista ihan hirveästi, mutta se ei osaa sitä käskynä eikä pertsasta aloituksena. Joten kävelin vaan koiran kanssa pitkin hallia; ja tadaa koira tarjosi mulle superhyvää seuraamista. Paikka ja kontakti loistava. Eli - unohdan sen imutuksen Kikin kanssa ja yritän ajaa sille seuruu -käskyä perille sen aivoihin. Tuon jälkeen on tehty erinäisiä pätkiä seuruuta, myös mutkia (ei täsmällisiä käännöksiä, mutta oon kokeillut pysyykö kontakti ja paikka jos käännyn hieman) ja muutaman kerran liikkeelle lähtöjäkin, mitkä on toimineet yllättävänkin hyvin. Liikkeestä pysähdyksissä koira ei joka kerta istu.

Viikko sitten oli sitten uuden kurssin ekat treenit. Täysin uus ryhmä, joka ensimmäisen kerran perusteella vaikutti tasokkaammalta kuin se edellinen. Ryhmässä oli yks tuttu koirakko ts sitä koiraa en ollut nähnyt ennen mutta ihmisosapuolen kanssa olen ollut samassa agiryhmässä okk:lla joskus kauan aikaa sitten (plus ehkä joissain muissakin kuvioissa on törmätty aikoinaan). Hällä on siis belgi. Sitten ryhmässä oli myös sheltti, labradori, schapendoes ... Kiki ja joku muu (viimeksi sen jonkun muun paikalla oli pitkäkarvainen saksanpaimenkoira - kait? tai sitten se oli x-rotuinen tai joku muu rotu mitä en tunnistanut).

Tehtiin paikkista, Kiki oli ehkä taas vähän edistynyt siinä? Sitten tehtiin tötterön kiertoa missä Kiki ensin lähti kiertämään Katjaa ja sitten huomasi sen törpönkin ja kiersi sen. Otettiin toisen kerran jolloin kiersi ihan hienosti törpön jo aika kaukaakin, mutta haukkui kyllä kovasti ... (ehkä uus juttu kierros nyt tuo haukkuminen - ehkä oli liikaa välimatkaa niin että haukku irtosi).

Ainiin paikkikset tehtiin sekä maaten että istuen.

Narupallo ei ollut leluna Kikin mieleen, eli sitä sille on turha treenikassiin pakata.

Itsekseni tein etupalkalla seisomista ja makaamista sekä alustatreeniä (myös stoppeja - käsky "sei").

Taidettiin treenata myös liikkeestä maahanmenoja. Kiki oli siin jo aika hyvä. Ei siis tehdä sitä vielä seuraamisesta mutta koiralle on alkanut menemään jo perille se, että sinne maihin pitää jäädä toviksi. Itselle vaan rohkeutta edetä asiassa.

Plus siinä että koira ei lähde maata kiertävälle radalle vaikken kokoajan pidäkään hihnasta kiinni (tai koiraa ylipäänsä hihnassa). Plus mun pitäisi palkkauksen jälkeen pyytää koira mukaani ts olla siihen yhteydessä. Opetella jotain välitemppuja eli sitä liikkeiden välistä aikaa pitäisi opetella ...

Ei kommentteja: