tiistai 7. marraskuuta 2017

Uus nosekurssi alkoi taas

Eilen Kikillä alkoi tosiaan uus nosetuskurssi Kismalla Kempeleessä. Edellisestä ryhmästä ei muita jatkajia ollut joten uuteen ryhmään päästiin tutustumaan. Tosin tässä joukkiossa oli meille kaksi täysin uutta koirakkoa ja kaksi ennestään tuttua. Ryhmän koirarotuvalikoima: labradorinnoutaja, keskikokoinen snautseri (p&s), belgianpaimenkoira (grotsku), lapinporokoira ja tietysti ruotsinlapinkoira (olikohan joku pois siis eilen?).

Tehtiin kolme harjoitusta. Pari normietsintäaluetta (minne Katja oli levitellyt ties mitä kummallista tavaraa) ja yks laatikkoetsintä pizzalaatikoilla. Me tehtiin jokainen harjoitus sokkona, eli en tiennyt missä haju oli - tämä tarkoitti myös sitä, että Kiki pääsi etsintäalueille ensimmäisenä (muut halusivat tehdä niin, että tiesivät missä haju on).

Se pahvilaatikkojuttu tehtiin toisena. Se oli meille vaikein harjoitus, koska Kiki ilmaisee erilailla laatikoilla kuin mitä muualla. Muissa olin melkoisen ylpeä itsestäni kun alan oppia lukemaan koiraa eli sanoin oikeissa paikoissa "löytö". Lisäksi koira oli tosi tosi hyvällä moodilla nyt tekemässä hommia. Se ei haukkunut yhtään eikä se harrastanut sirkuskoirailua vaan teki töitä. Laatikoillakin saatiin kyl löytö aikaiseksi, mutta koira kertoi sen minulle tosiaan toisin kuin muutoin. Eli koira rappas tassulla sitä pahvilaatikon pintaa eikä katsonut mua ... joku ryhmästämme oli huomannut koiran käytöksestä jo mua aiemmin että se oli tehnyt löydön, mutta kouluttajan kanssa todettiin että ilmaisu Kikillä poikkeaa siitä miten se yleensä ilmoittaa löydöistään. Pitää nyt sitten tehdä lisää erilaisia laatikkoharjoituksia ja mun opetella, että muuttuuko se ilmaisu samaan suuntaan kuin muualla on vai pitääkö mun vain osata tulkita koirasta muunlaisia hajunkertomismuotoja ...

Enivei. Koira oli super <3 ja itsekään en ollut huono ;-)
Plus alkutunnista Kiki odotteli hiljaa makoillen suoritusvuoroaan (!), lopputunnista se rupesi vähän jo turhautumaan ... (tehtiin sitten jotain toksutemppuja odotusaikoina, kun toiset oli hitaampia kuin toiset niissä hajutehtävissä).

Eilisiltainen face-päivitys. 

Ei kommentteja: