tiistai 10. lokakuuta 2017

Tokot viikolla 40

Viime viikon tokotuksissa Kikin kanssa treenailtiin liikkeestä maahanmenoa, törpön kiertoa, luoksetuloa ja paikkamakuuta. Itseksemme teimme myös ufolla pyörimistä, pertsaa ja seuraamista.

Liikkeestä makuussa sama homma kuin seuruussa eli Kiki väistää namikättä. Eikä seuruu viel oo sillä mallilla että siihen kantsis mitään maihinmenoja tehdä. Eli homma on se, että mä peruutan ja ohjaan / käsken koiran maihin. Kun ohjaava käsi on eri kuin palkkakäsi niin koira toimii hyvin. Ja kuulemma Kikin maihinmeno on tosi hyvä :-) Sen käden voi siitä aika nopsastikin häivyttää pois.

Pertsoja tein peilin edessä. Kiki alkoi jo hyvin kestämään siinä oloa. Ts homma tuntui hieman edistyvän. Seuraamistä tehtiin hitusen ja kait sekin vähän paremmin meni kuin aiemmin.

Paikkiksessa tuli todettua, että kannellinen etupalkka-alusta olisi tarpeen ... eli Kiki kertaalleen ryösti palkan, vaikka mä olin siinä lähellä - hidas mikä hidas .

Luoksarin Kiki teki hyvin. Ts tuli vauhdilla. En tietty ottanu mitään loppupertsailun vaatimista kun se ei sitä viel osaa erikseenkään.

Törpön kiertoa en reenaillu ennen kuin se tehtiin Katjan silmien alla. Että herran haltuun vaan, muistaakohan koira koko juttua. Pitihän se koirakin päästää irti, jotta se voisi kiertää sen törpön. Onko sillä hajuakaan mitä sen haluan tehdä. Merkkaako käsky -sana sille yhtään mitään. Karkaako koira muiden koirien luo - tai jonnekin ihan muualle. No, eka kerralla koira kiersi törpön ja juoksi Katjan luo / kiertämään Katjan. Seuraavalla kerralla en ottanut askelta kohti törppöä (niin kuin olin tehny ekalla kerralla) vaan vain päästin koiran ts annoin sille luvan mennä. Ja sehän meni. Kiersi lujaa ja melko kaukaa ja tuli vauhdilla lelupalkkaan kiinni. Kikistä -ja minusta kun kerta sujui ja koiralla oli kivaa- illan kohokohta. Jihuu! Jotain mitä koira osasi, missä sai juosta ja lopuksi leikkiä lelulla.

Ei kommentteja: