torstai 5. lokakuuta 2017

Hollantilainen savujuustopiirakka

Mitä tänään syötäisiin? Kaapissa on hollantilaista savujuustoa. Siitäpä siis piirakka.


Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus tai pari suolaa

Täyte

  • Jauhelihaa paistettuna
  • Tomaattisosetta
  • Chilikastiketta
  • "Mustapekkaa" eli pippurijuusto (1/4 pkt oli jääkaapissa)
  • soijapapuja
  • unkarilaista makkaraa pilkottuna
  • ananas paloja (pienensin niitä lisää)
  • + mausteita

Päälle

  • hollantilaista savujuustoa kuutioituna
  • pari kananmunaa
  • 1 prk kermaviiliä

Uuni kahteensataan asteeseen ... 


Pohja-ainekset sekoittelin puuhaarukalla, voitelin vuoan, pyörittelin taikinaa hetken käsissäni ja taputtelin vuokaan. Paistoin hetken soijapapuja joihin lisäsin chilikastiketta, paistoin jauhelihan johon lisäsin tomaattimurskaa ja lopun pippurijuuston. Sitten sekoitin nämä ainekset toisiinsa. Laitoin mössön piirakkavuokaan. Pilkoin päälle hieman unkarilaista (lidl) makkaraa ja siihen seuraksi hieman ananasta. Laitoin kulhoon kermaviilin ja kananmunat, sekoitin ja lisäsin hieman mausteita. Pilkoin juustoa ja ripottelin palat piirakan päälle. Sen jälkeen pistin sen kermaviilikananmuna soseen koko komeuden päälle ja pukkasin piirakan uuniin.


Juusto ei sitten sulanut (ainakaan niin että olisi levinnyt) ... olisi vissiin pitäny raastaa se?

edit. Piirakka syöty. Oli muuten hyvää - vaikka itse sanonkin :-) Ei haitannut yhtään vaikkei juustoa oltu raastettu. 

Ei kommentteja: