maanantai 18. heinäkuuta 2016

Oltiinpa kerran kesälomareissulla - se kotimainen versio

Lähettiin viikko sitten keskiviikkona reissuun. Ensin ajettiin Kuopioon missä oltiin kaksi yötä Scandic merkkisessä hotellissa. Hotellin vieressä oli puisto ja rantsu eli hyvät koirien ulkoilutusmaastot. Hotelli oli myös liki cityä joten päästiin sekä ostoksille että sivistys ja puistoilukäppäilyille koirien kanssa helposti.

Kuopiossa hotelli antoi kirjautumisen yhteydessä koirille puruluita (Pedigreen dentaltixejä pari pussia) sekä pari lisäpyyhettä, jotka olivat tarpeeseen eli käytettiin sohvan (tms) suojaamiseen. 

Kuopiossa 6.7.

Kuopiossa 7.7

Kuopiossa

Kuopion jänö aiheutti lenkkimuutoksia (Nemin kanssa, Kiki ei tainnut tätä edes havaita kun pyydysti perhosia niin intensiivisesti)

 Kuopiosta kun lähdettiin niin ajeltiin ensin Juvalle moikkaamaan Kikin kasvattajaa, äitiä ja veljeä. Pennut pääsivät riekkumaan pariksi tunniksi Merjan pihalle - hauskaa tuntui sisaruksilla olevan :)

Epe ja Kiki Juvalla 8.7

Juvalla 8.7







Juvalta matka jatkui Lappeenrantaan. Jälleen Scandicciin, joka sijaitsi ihan keskustan tuntumassa Linnake-puiston vieressä. Erinomaiset koirien lenkitysmahdollisuudet, samoin koirat pääsivät kävelemään kävelykadulle, ilmapiiri koirille oli tuossa kaupungissa suotuisa, joten koirat olivat mukana niin kahvilassa, lasillisella kuin pizzallakin - terassilla siis. Erinomaista Lappeenranta! :)
Lappeenrannassa koirat saivat puruluun ja pienen tassupyyhkeen (jonka olisi ehkä saanut pitää, mutta me ei otettu sitä matkaan). Hotellihuoneesta oli suora pääsy ulos eli huone oli 2.kerroksessa ja huoneessa oli terassi/parveke, jonka kautta pääsi ulos - todella kätevää pennun kanssa :) Tuossa huoneessa toki oli Kikille kaikkea veikeetä, esim ikkunalauta ja patteri jonka päällä se keikkui aina välillä. Plus verhojen takana oli kiva hiippailla.

"Mä en jaksa enää kävellä"
"Ei sun tarttekaan, mä kannan sua <3 "
Lappeenranta 8.7

Nemi

Kiki

Nemi on tottunut poseeraamaan siellä sun täällä.

Kiki vasta harjoittelee - myös poseerausvirkaa varten.

Lappeenrannan Linnakkeella turisteilemassa

Kiki hotellin terassilla

Koirien kanssa hotellihuoneen terassilla.

10.7 käytiin päiväseltään Imatralla. Päivä oli hyvin kuuma, joten käytiin kuuluisan hotellin takapihalla koskea ihmettelemässä. Koiristakin otin kuvia, mutta niistä tuli hävyttömän huonoja enimmäkseen. Pikkukävelyn jälkeen syötiin jäätelöt ja ajeltiin takaisin Lappeenrantaan.

11.7 ajettiin Lappeenrannasta Lahden kautta Riihimäelle. Riihimäellä oltiin myös hotellissa, tällä kertaa kaksi yötä. Lahdessa koirat pääsivät päiväkävelylle (tekivät tarpeensa) urheilupuiston lähettyville. Minä halusin itsestäni ja koirista posetuskuvan mäkihyppyreiden juurella...


Riihimäen Scandicissa koirat saivat tassupyyhkeen, puruluutikkuja ja huoneessa niitä odotti vesikuppi. Tassupyyhe ja ne puruluut olivat paperipussukassa tervetulotoivotus-lapun päällä huoneen kirjoituspöydällä, joten napattiin tassupyyhe matkaan (se oli samanlainen kuin mitä Kuopiossa Lappeenrannassa saatiin respasta, Kuopion Lappeenrannan versiota ei käytetty kertaakaan - eipä silti sitä Riihimäen versiotakaan, mutta Riihimäen pyyhe vaikutti enemmän lahjalta. Pyyhe on hyvin pieni, joten en tiedä onko sille mitään elämäntehtävää (eli haittaako loppupeleissä vaikkei niitä ole kuin yksi)).

Kaikilla kolmella hotelliyöpymispaikkakunnalla Kiki sai paljon huomiota ja hyviä ihmiskohtaamisia.

Kiki Riihimäellä Scandicin terassilla
 Riihimäeltä tehtiin päiväturisteiluretki Vihtiin. Ko paikkakunnalle siksi, koska Eetu on asunut siellä muutaman vuoden joskus lapsuudessaan (ennen kouluun menoa). Syötiin jätskit (koirat saivat jädetötterön vohvelia) ja koirat pääsivät uimaan likeiseen järveen. Lisäksi käytiin Pyhän Birgitan raunioilla.



Riihimäellä koirankusetuskenkäni alkoivat näyttämään yhä enemmän ja enemmän nauravilta nakeilta ja lopulta päädyin jättämään kengät sinne (lopullinen niitti kenkien hylkäämiselle oli se, että olin astunut koiran-tai jonku- kakkaan ...).


Riihimäeltä matka jatkui Fiskariin, jossa käytiin pieni turistikäppäily. Ei oltu ainoat turistit. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten hirmu pitkään ei siellä seikkailtu. Kikille kävely oli ihan tarpeeksi pitkä (ja hyödyllinen, koska se teki sinne tarpeensa). Otettiin muutamat räpsyt ja shoppailtiin hieman (tuliasia ja jotain myös itselle).

Kikin kanssa Fiskarissa.

Fiskarista ajettiin Someroon Eetun serkun mökille missä oltiin seuraava yö.









(tää raapustus jatkuu sitä mukaa kun saan kuvia käytyä läpi)

Ei kommentteja: