torstai 21. heinäkuuta 2016

Mustikkaan

Oho. Käytiin eilen poimimassa pikkasen mustikoita. Päätarkoitus oli koirien ulkoilutus, mutta siinä ohessa tuli kerätty hieman marjojakin. Sen verran, että niistä yhden piirakan leipasee. Mutta millaisen? Kaapista löytyi (tietty ;)) rahkapurkki, joten siitä se ajatus sitten lähti.

  1. Kaivoin kaapista taikinakulhon, jossa
  2. Vatkasin kevyesti käsivispilällä kaksi kananmunaa
  3. Lisäsin munien joukkoon puoli desiä sokeria (sekoitin lisää)
  4. Mittasin (eri) kulhoon pari desiä vehnäjauhoja ja puoltoista pikkulusikallista leivinjauhetta
  5. Lisäsin muna-sokeriseokseen
    lorauksen öljyä (myöhemmin muistin, että jääkaapissa olisi ollut voitakin - mikä olisi varmasti ollut parempi vaihtoehto ;)),
    desin maitoa,
    puoli desiä kaurahiutaleita ja
    ne jauhot (leivinjauheineen)
  6. Sekoitin ym aineksista tasaisen taikinan
  7. Laitoin uunin päälle - kahteensataan asteeseen
  8. Voitelin piirakkavuoan (sillä ruokaöljyllä)
  9. Otin uuden kulhon
  10. Pistin kulhoon
    Kananmunan
    Purkin rahkaa
    Sokeria (puolisen desiä)
    Vaniljasokeria (pikkulusikallisen)
  11. Sekoitin tasaiseksi tahnaksi sen rahkamöhnän
  12. Kaadoin taikinan piirakkavuokaan, tasoittelin hieman
  13. Ripottelin vuokaan melkein kaikki (kolme neljäsosaa siis) mustikat - peraten samalla marjat (kun en eilen ollut sitä laiskuuttani jaksanut tehdä, eipä siellä montaa roskaa kuitenkaan matkassa ollut)
  14. Lisäsin mustikoiden päälle sen rahkamöhnän. Nostelin siis ruokalusikalla rahkaa piiraan päälle niin että sain sen mahdollisimman tasaisesti / jokapuolelle piirakkavatia. 
  15. Lisäsin rahkan päälle loput mustikat
  16. Pistin piirakan uuniin
  17. Nyt odottelen, että piiras olisi valmista (se on ollut uunissa nyt kutakuinkin parikymmentä minuuttia - luultavasti ei ole vielä valmista (toivottavasti ei ole palanut sillä välin kun olen kirjoitellut tänne blogiin ohjetta ylös :D )

edit

Piirakka oli uunissa hieman yli puolituntia. Ei palanut. Koska en ole makuun tyytyväinen niin itselle ylös kirjattakoon, että jos joskus teen tätä uudestaan niin pistä enemmän sokeria, vaihda se ruokaöljy siihen voihin (50g varmaan ok määrä). Piirakka maistuu myös liikaa munille, vaikka ohjeessa oli kyllä tuo määrä munia (ja muutenkin tarkistin määrät eli noudatin kyllä ohjetta). Koska suuria kehuja tämä piiras ei kriittisessä maistelussani nyt saa niin en linkitä sinne mistä ohjeen löysin. Ei se siis toki mitään yökköpahaa ole ;) Mutta kun kerrankin oli itse poimittuja marjoja niin olisin odottanut jotain superhyväätuotosta ;) Tai edes semmosta mitä omatekoset piiraat yleensä ovat - ehkä olisi pitänyt tehdä jollain tutulla reseptillä?


Ei kommentteja: