torstai 28. heinäkuuta 2016

Jotain juttuja

Voi tulla kertausta kun en muista mitä kaikkea olen tänne ehtinyt tarinoimaan.

Viime viikolla kävin yks ilta Kikin kanssa mätsäriä ihmettelemässä. Aluksi pikkukoira meinasi olla vähän turhan äänekäs, mutta sitten alkoi kontakti löytymään kentän laidalla ja reenattiin jotain pikkujuttuja. Sitten käveltiin kehien vierestä ja ihan hyvin meni se vaikka näkyi paljon ihmisiä ja koiria. Toisessa laidassa kun oltiin niin ihmeteltiin lisää väenpaljoutta ja tehtiin lisää temppuja. Taru tuli Kikiä moikkaamaan ja Kiki käyttäytyi ihan nätisti ja jopa leikki Tarun kanssa (joka oli siis entuudestaan tuntematon ihminen Kikille, en puhu nyt lapinkoiraomistaja-Tarusta vaan gööttiomistaja-Tarusta ;))

-..jahas, jatkuu, Kikillä on HÄTÄ. 

No niin. Ei se turha remunnut. KakkaHÄTÄhän sillä oli.  

***

Joo, siellä mätsärissa meni siis ihan jees. Tarun lisäksi tavattiin tutuista ihmisistä Päivi, jonka isovillakoiran kanssa Kiki pääsi hieman leikkimään, mikä taisi olla penikan mielestä parasta koko illassa :)




***
Pe-Su koirat olivat tosiaan Siikajoella kun itse oltiin katsomassa niitä Kalevan kisoja. Öiksi ajeltiin itekin nukkumaan sinne mökille (missä koirat olivat). 

Sunnuntai-iltana kävin Kikin kanssa hallilla reenailemassa pikkasen. Poden jatkuvaa huonoaomaatuntoa siitä kuinka vähän penikan kanssa reenailen. Toisaalta tuntuu kuin elämä olisi melkeinpä pelkkää Kikiä ja toisaalta tuntuu, että "mitään ei tehdä". Jotenka, hallille siis. Ei reenattu mitään muuta kuin hyppysiivekkeiden kiertoa. Ensin palkkasin namilla ja sitten lopulta vain karvapatukalla, koska se nyt vaan on niin kiva se lelu Kikin mielestä. Todella hauska koira kun intaantuu lelusta vielä senkin jälkeen kun ensin on saanut namia... pysyisipä jatkossakin sellaisena. Ne kierrot menivät ihan älyttömän hyvin. Olin tosi tyytyväinen reeniin. Ja siihen etten alkanut tekemään hulluna kaikkee. Tehtiin hyvä reeni siitä mitä olin halunnut reenata enkä väsyttänyt pikkukakaraa sillä että oltaisiin tehty kaikkea mahdollista mitä hallilla voi tehdä :)

Jäähykävelyllä olin sitten tohkeissani siitä, että homma oli pelittänyt jne ja en niin tarkkaan kattonut mitä Kiki touhuaa. No sepä löysi ojasta jotain (tai tappoi itse :o ) ja tuli saaliinsa kanssa tielle, käskin koiran tiputtamaan sen mitä kantoi ja onnekseni se totteli eikä mun tarvinnut kaivaa saalista sen suusta. Se näet oli joku kuollut pikkueläin, päästäinen tai mikä lie. Sitten kun siitä oltiin eroon päästy niin sitten Kiki pujahti viemäriputkeen tms semmonen musta putkelo mikä menee tien ali. Tämä oli aika pieni eli Kiki toimi hienosti pulloharjana sille putkelle. Onneksi koira oli narussa ja tuli pois putkesta... 


Muutama päivä sitten käytiin koirien kanssa Koitelissa. Päivä oli lämmin ja vedessä vilvoittelu oli koirien mieleen. Nemi intaantui välillä menemään niin syvälle, että oikeasti joutui uimaankin.







Eilen aattelin yrittää reenata Kikin kanssa sivulle tuloa, ja tajusin sitten, että oon tehnyt vissiin pikkasen liikaa luopumisreeniä, koska koira ennemmin pakittaa kun mulla on namu kädessä kuin tulisi imutuksella ohjaukseen.. .Hmm. 

Seuraamista on reenattu lenkeillä ja se on edistynyt ihan kivasti. Istuminenkin (siis pertsa liikkeen stopattua) alkaa olla, tai on ainakin välillä ollut, oikeassa paikassa. Joo, tätäkin olisi voinut tehdä niin paljon paremmin, mutta laiska kun olen niin ollaan tehty miten on tehty. Jossain välissä Kiki osasi seuraamisen sekä oikealla että vasemmalla, käskysanaa siihen ei ole, pitäisi varmaan ottaa ja erottaa nuo puolet toisistaan jollain käskyllä.


Ei kommentteja: