torstai 19. marraskuuta 2015

Vko 46, Liminkatreeni 1/5

Viime viikon sunnuntaina ajelin treenimään Liminkaan. Liminkaa olen pitänyt hieman turhan kaukana olevana reenipaikkana, mutta Elppi puhui kurssistaan niin houkuttelevasti, että päätin kokeilla miltä tuntuisi harkata ei-tokoa-ei-agia eli jotain aivan muuta. 

Kannoin tavaroita autoon kahdessa erässä, otinhan mukaan reenirepun lisäksi ufon ja dobon. (ja koiran jota ei tietty tarvinnut kantaa ;))

Harkat aloitettiin kuljeskelemalla ympäri hallia. Nemi äänteli koska ei tiennyt, että mikä ihme siinä oli jujuna. Ryhmässä oli yhteensä seitsemän koiraa: flätti, sekarotuinen, bordercollie, jokupieniterrieri, 2 pientävalkoista koiraa ja Nemi. 

Ensin ufoiltiin omalla ufolla. Meidän versio on kuulemma hieman turhan pieni, no onhan se jos siihen yrittää saada koirantakatassut osumaan - tai ehkä ne osuisivat jos jaksaisi/opettaa koiran peruuttamaan minne vaan... Sitten lainattiin naapurin ufoa. Me päästiin isommalle alustalle (ja naapuriparat joutuivat meidän pikku-ufolle), joten Nemi käytti myös takatassujaan ufolla. 

Sitten tehtiin semmonen kumma rata. Siinä oli erilaisia tasapainoilujuttuja (lauta, ufoja, "keinu", patjantapainen jne), sitten oli myös hulavanteita mistä koiran piti mennä läpi (ite piti pitää sitä vannetta) ja lisäksi oli keppejä maassa eli koiran piti hieman katsoa mihin astuu / mistä kävelee. Ja lisäksi siinä oli matalia "hyppyjä" joista ei saanut hypätä vaan piti nostella jalkojaan eli kävellä yli. Rata meni meiltä vaihtelevasti. Joitain kohtia otettiin uusiksi. Nemillä oli vähän turhan paljon vauhtia kun tuossa rauhallisuus oli tärkeempää kuin vauhti. 

Lopuksi tehtiin vielä kavalettitreeni agihyppyjen avulla. Ensin rimat olivat maassa ja sitten niitä hieman nostettiin mutta vain niin, että koirat pystyivät astumaan yli. Nemiä sai pitää todella lyhyessä hihnassa ja hidastaa kovasti ettei se olisi alkanut hyppimään - ja siltikin se joistain kohtaa hyppäsi. 

Google löysi minulle kavaleteistä tällaisen sivun.

Doboa ei käytetty lainkaan, mutta saatiin siihen liittyvä kotiläksy. Lisäksi pitäisi reeniä peruuttamista.

Ei kommentteja: