perjantai 6. marraskuuta 2015

Vko 45, ohjatut reenit 1/2

Tällä viikolla on kahdet ohjatut tokoreenit; keskiviikkona ja tänä iltana. Viime viikonloppuna käytiin Ruotsissa (Nemi ei käynyt), josta ostin Nemin tämän viikon reeniherkut:


Ke-iltana tein itsekseni kapulannostoreeniä; ja ei että <3 on tehnyt keittiötokotukset hyvää aiheelle. Nyt tein siis niin, että laitoin lihapullakikkareen rasiaan, näytin rasian Nemille, nostin rasian muurin päälle, laitoin kapulan maahan ja käskin "pidä" niin eiköhän Nemi ilman mitään mutinoita ottanut sen kapulan ja tuonu mun viekkuun. Otin koiralta kapulan, kehuin vuolaasti ja annoin sille sen namirasian. Toistin tämän harjotuksen kolme-neljä kertaa. Lopuksi vielä leikittiin karvavinkupatukalla.
Tehtiin myös ruutualustanaksuttelua ja jotain satunnaisia höpötemppuja.

Ohjatusti tehtiin paripaikallaololuoksetulo harjoitusta. Siis koirat olivat lomittain maassa makaamassa (kuonot eri suuntiin) ja sitten piti kutsua koiraa luokse. Kun toinen makasi maassa. Pelkällä luoksarikäskyllä Nemi ei liikahtanut minnekään. "Saa"lla tuli mutta semmosta ei saa siinä käyttää. Joten piti sitten sanoa "Nemitänne" jollon se tuli.

Sitten itekseen (mutta niin että J kävi katsomassa) tehtiin vasemmalle kääntymistä. Veivasin ja veivasin sitä aikani ja kun J tuli meidän kohdalle niin eihän Nemiä enää kiinnostanut. Sinällään silti hyvä, että koutsi tuli asian meiltä katsomaan, koska olin luullut että kääntymisessä kengät menisi L asentoon mutta niiden pitäisikin mennä T asentoon. Reeniä siis aiheessa riittää. Koska pitäisi saada se koiran takapääkin toimimaan näppärästi eikä pelkästään keskittyä omien tossujen asentoon.

Sitten tehtiin kiertoharkka jossa ensin heitettiin noutokapula keskelle ja sitten lähetettiin koira kiertämään.... piirränpä pölijän kuvan aiheesta...

Noni :D Kuvahan on ihan tajuttoman kuvainnollinen ja ihan oikeissa mittasuhteissa (kartio ja kapula kuvat on pöllitty verkosta, minä & Nemi -kuvan on alunperin ottanut Sari Eskelinen. Niin ja tuo kuvan pohja on ihan oikeesti Martsan tekonurmea eli omasta agikisaräpsystä napattu (lol)).

Reeni meni siis niin, että ensin heitettiin tuo kapula tuonne keskelle. Sitten vein namialustan ensimmäisen kartion taakse. Aiempiin kiertoreeneihin verrattuna nyt en ottanu namialustaa siihen viereeni eli vaikeutena oli se, että koira ei saanut rynniä muualle kuin tulla mun luo. Sitten palkkasin koiran ja käännyttiin ympäri ja koira ois pitänyt lähettää kiertämään sitä toista tolppaa. En vienyt namialustaa mutta kävin kiertämässä tolpan kun koira ootti paikallaan. Ei meinannut ensin irrota. Niin, että oliko se noin innokas noutamaan? No ei tod ollut vaan meillä oli tuossa noutokapulan paikalla namirasia, sinnehän se Nemi hinkusi ja vinkusi. Kun en viittiny ottaa tohon kapulaa sen edellisen katasrooffiharkan jälkeen (hyppynouto, huono ruutuun irtoaminen koska kierrätreeni jne). Noh, sain kuitenkin koiran irtoamaan ja kiertämään ilman haukkumista :) Sitten vielä koira tohon keskelle perusasentoon mun viekkuun ja sitten vapautus sinne namirasialle. Ainiin ja tässä piti kans ensin ottaa se "kato" reeni ja kun koira katto tolppaan niin sitten vasta käskyttää (välissä myös kontakti ohjaajaan). Eka tolppa meni ihan jees tuon katoreenin kanssa, mutta toisella tolpalla se tosiaan katto mieluummin sitä namirasiaa ku tolppaa... 

Ei kommentteja: