tiistai 6. syyskuuta 2011

NOLLA!!!!!!!!!!!!!!!! (Rovaniemen kisat. Merri riemu, Nemi ahdistus)


 Nimittäin Eetulle & Merrille Rovaniemen aksakisoista, Ritva Herralan & Eeva-Liisa Pohjasen tuomaroimalta KV-radalta. Tosi tosi huippua, että Merri vielä vanhoilla päivillään, aksakisauran loppumetreillä tekaisi nollan  

Hyppyradalla oli hieman ongelmia keppien aloituksen kanssa (ois pitäny antaa tilaa koiralle) jotenka pari kieltoa siitä ja sen takia yliaikaa. Mutta muutoin Eetun ja Merrin radat sujuivat oikeinkin kivasti. 



Toisin kuin mun ja Nemin. Vaikka hypärillä oli kyllä aivan loistava ja todella lentävä loppuosio. Mutta sitä ennen huono pujoon käskytys - koira juoksi ties minne ennen kuin ees tajusi että siinä on pujottelu (putken kautta pujoon). Sitten tuli kesken pois ja ährättiin siinä tovi. Lopulta vielä juoksi yhen putken ohi. joten se oli sillä siisti ja hyl siis. 

Kontaktirata menikin aikalailla pyllylleen. Rata lähti mätikköön kolmosesteellä kun lähetin koiran maata kiertävälle radalle. Ois ollu takaahyppy. Jonka yritin pyörittää, mutta en osannut. Daa! En opi sitten millään. Takaakiertovalssi ois voinu olla siihen aika nappijuttu. Sitähän reenittiin just harkoissakin, mutta kun ei niin ei (siis ohjaaja tajua mistään mitään). 

Tuon jälkeen keppi tökkö. Taas koira poistui liian varhain kepeiltä. En tiiä rupesinko ajattelemaan seuraavaa ohjausta (tiukka valssi oli tarkotus tehä) vai mistä tuuli, mutta ei hyvin mennyt. Tuon taistelin siinä loppupäässä estettä sen keppisotkun. Sitten koira tuli keinusta läpi. Ja koska tuli, niin en ehtinyt ts saanut tehtyä persjättöä keinulle kuten olin suunnitellut. Joten homma melkein seis hetkeksi kun mietin miten pyöritän koiran seur esteelle. Sitten yks hyppy ja aa, josta koira taas tuli läpi. Tässä kohtaa lopetin ohjauksen ja mietin että mitä helvettiä nyt teen. Käskytin koiran kuitenkin putkeen, muurille ja puomille. Puomin lopussa sanoin vanhan pysäyskäskyn eli "kirraa" kun aattelin että et prkleen rakki nyt tästäkin tule läpi. No ei tullut, mutta teki sen minkä takia aikoinaan jätin pysäyskäskyt pois eli pysähty just sinne missä sanoin sen käskyn - ja olin sanonut sitten hieman liian aikasten. Jotenka koira tönötti just siinä alaosiossa, parin sentin päässä kontaktista. Jotenka mun piti "kiskoa" se läpinäkyvällä köydellä kontaktille josta vapauttaa - jos oisin vain vapauttanut niin ois saattanut loikata kontaktin yli. Sitten vääränpään putki ja parikolme hyppelöä maaliin. 

Olin ihan varma, että jossain suuren sähellyksen vallassa olisi tullut hylky. Mutta tulostaulupa osoittikin, että saatiin 15 virhepistettä ja 17,42sek yliaikaa. Todella kaunis tulos siis, not. Mutta eipä ollut kaunis ratakaan. 



Nemi oli selkeesti väsy eilisen päivän näyttelyssä olosta. Ja ehkä siitäkin, että olivat keskenään hotellihuoneessa kun me oltiin syömässä. Vanha juttu siitä, että kun koira on väsy niin se ei ajattele/keskity eikä tee asioita kunnolla. Väsymisen näkee Nemin kanssa juurikin pujottelussa ja kontaktiesteillä, jotka oikein suoritettuna (siis niin kuin me asioihin pyritään) vaativat hivenen ajattelua eikä vaan päätöntä kaahotusta. 

(60cm hypyt ok ja renkula ok)

Ei kommentteja: