keskiviikko 3. elokuuta 2011

Nemi tottelee, tai opettelee tottelemaan ;)


Kuten olin jonkun aikaa tuumaillut niin päätin ilmoittaa Neminkin Activen tokottelukursseille. Eilen oli sitten ensimmäinen kerta Nemin kanssa Jenni Ojalan oppitunnilla

Muut ryhmäläiset -ts ne koirat- olivat aikalailla lapsia vielä, mutta eiköhän me suurinpiirtein samoilla tasoilla olla. Tai mitä sen on väliä vaikkei oltaisikaan. Muut ovat kuitenkin jo ties kuinka monetta kertaa Activen toktok ryhmässä. Vähän oli vielä Nemin kanssa kankeeta tuo tokoilua ja itselläni hienosäätöä sekä sen kanssa että paljonko Nemin kanssa voi ja kannattaa tunnin aikana tehdä asioita ja myös viretila versus palkkailu aiheutti myös minulle mietintää.

Esimerkiksi seuraamisessa Nemi rupesi laamailemaan, mutta sain siihen erilaista potkua kun vaihdoin namipalkkauksen lelupalkkaukseen. Leluna käytin sekä narukarvahärpäkettä että vinkulelua. Ulkona harkatessa olikin kiva kun oli hyvin tilaa antaa Nemin toteuttaa hetken itseään juoksemalla vinkulelun kanssa...  

Seuraamisvinkit Jenniltä: koiralle pitää huomauttaa kun se ei tee kunnolla ja toisaalta mun pitää olla reippaampi liikkeissäni (+käsien pitäisi heilua) ja palkan pitää olla kohillaan.

Yleisiä ohjeita saatiin kääntymisen opettamiseen ja koiran takapään hallintaan.

Nemi oli välillä ihan sika hyvä ja välillä taas ei.

Tunti aloitettiin paikallaololla. Nemi oli ihan särmänä. Eikä häiriintynyt Jennin käpyilystä pätkääkään

Sitten tehtiin hallintaharkka. Eli koirakot rivissä, koira istuen vieressä ja vuorotellen käytiin (koiran kanssa) sanomassa toisille käsipäivää niin että molempien koirien piti istua siinä käteltäessä. Tämä oli Nemille aika helppo harjoitus, mikä osittain yllätti minut. Positiivisesti tietysti.

Kolmas reeni oli luoksetulo niin että toiset häröilivät jotain siinä luoksetulon vieressä. Joku kujajuoksu jossa oltaisiin voitu ilmeisesti häiritä toisia enemmänkin. Nemin luoksetulo oli ihan priima. Samoin pystyin juoksemaan koirasta pois päin eikä se kirmannut mun perään luvatta.

Siinä kun muut tekivät luoksareita niin teetätin Nemillä hieman kaukoja ja liikkeestä seisomista. Kaukoihin tai ylipäänsä noihin istu-maahan-seiso (missä tahansa yhteydessä) pitäisi saada jotenkin vauhtia, mutta miten? Niissä Nemi ei ole alkuunkaan niin sähäkkä kuin mitä Merri.

Jossain välissä tein itsekseni myös hyppyä. Sehän lähti menemään ihan harakoille siinä vaiheessa kun tehtiin yhä irtoavampaa ja irtoavampaa reeniä aksassa yksittäisilekin esteille. Nyt Nemi oli kyllä melko priimus. En tietty vaatinut siltä aloluokan hyppyä koemaisesti, mutta sain palkattua sen seisomista hypyn takana ja hyppäämistä ylipäänsä, ilman että se ois singonnut maata kiertävälle radalle - tai palkkautumaan takaisin mun luo salamana.

Lopuksi vielä tehtiin noutoa. Tai mä naksuttelin Nemille tapani mukaan kapulan nostoa ja muut teki asioita ihan erilailla. Ja kotiläksyksi saatiin etupalkkakuononpitoreeniä. Tällä kurssilla panostetaan kuulemma noutamiseen, jota kyllä mielenkiinnolla odotan, koska Nemin nouto on seissyt pitkään jo paikoillaan etenemättä oikein mihinkään. Itsekseni olen yrittänyt vältellä sen saman virheen tekemistä mikä tehtiin aikoinaan noudossa Merrin kanssa enkä näin ollen ole myöskään juuri edennyt noudon opettelussa. Myönnettäköön, että opettelukin on ollut aika satunnaisten inspiraatioiden varassa.

Ei kommentteja: