maanantai 8. maaliskuuta 2010

Vko 9


Kosken viime viikolla juurikaan ollut koneella niin jäi reenikuulumiset epätavallisen lyhytsanaisiksi. Palailenpa nyt siis viime viikon tunnelmiin vielä toviksi.





Ensin oli maanantai-iltana Merrillä ohjatut tokotreenit AD-Areenalla.

Mari katsoi kaikilta ruudun ja seuraamisen.

Omatoimisesti tehtiin sitten muita juttuja, kuten paikallaoloa. Kävin piiloilemassa verhon takana, kohtuu lyhyitä pätkiä tein mutta siltikään en saanut kuin ehkä pari onnistunutta suoritusta aikaan. Merri on nyt jostain keksinyt tuon, että se nousee istumaan ja se tapa tuntuu olevan aivan helkkerin sitkeessä muorilla. Ja tämä on se seikka mistä aiemmin kirjoitin, että masentaa. Noh, emme luovuta. Koiria reenatessa on ylä- ja alamäkiä, milloin taistellaan minkäkin asian kanssa. Muutenhan homma menisi ihan liian yksitoikkoiseksi.

Ruudussa huomasi sen, että olemme tehneet ihan liian vähän reeniä törppöjen kanssa. Vaikka luulin että koira hakisi hyvin sen alustan ts hakeutuisi alustalle niin erehdyin. Koira oli aluksi ihan pihalla siitä mitä siltä odotan. Piti käydä vähän heiluttelemassa sitä ruutumattoa jotta koira muisti mitä pitää tehdä. Hyvin se silti sinne meni kun hokasi mistä olikaan kyse. Kuulemma pitää saada koiralle imua ruutuun menoon (jota periaatteessa onkin jo, siis tolta lyhyeltä matkalta) - ja nuo törpöt koiralle tietoisuuteen. Eli että jos se jostain pongaa sen ruudun niin sen pitää himoita sinne menoa.

[kävin tiistai aamuna omatoimi reenimässä hallilla ja kasvatin välimatkaa ruutuun. En nyt muista mikä se metrimäärä oli mikä oli liikaa. Merri otti pari askelta eteenpäin ja kääntyi mua kohti ja rupesi huutamaan. Eli sama homma kuin missä tahansa muussakin --- ts ainakin aksassa eli ei se koiruus irtoa. Minä kun olin ajatellut, että nuo ylempien luokkien liikkeet voisivat sopiakin Merrille kun niissä on itsenäisyyttä ja toimintaa toisin kuin jossain kitu-seuruussa alokkaassa tms mutta ehkä mun pitää pyörtää mielipiteeni. Tylsää]

Seuruu -näytös tehtiin pikkupuolella agiesteiden seassa Voi veljet! Merri oli hieno. Ihan vallan käskytetty kaavio tehtiin (ei nyt mitään 2min seuruuta kuitenkaan) ja Merri pysyi tunnelmassa hyvin mukana.

Ittekseni taisin reenailla noutoa, usealla kapulalla. Yritän vähentää siinä niitä apujani. Tuleepa tässä reenittyä metallinoutoakin samalla kun pistää ziljardi kapulaa riviin jotta saa paljon peräkkäisiä toistoja heti aikaiseksi, ovelaa.

Sitten teimme myös jääviä, nyt oli seisominen hyvä ts pysyi. Makuu on muuten ok, paitsi että tippuu vinosti maahan. Kuten muissakin makuu-liikkeissä. Reenimme myös takapalkka-pirulaista.





Ennen ti-ilta reenejä kävin omatoimireenimässä hallilla. Merrin kanssa tosiaan tokoilin ja Nemin kanssa aksailin.



Tiistaina oli  Merrin ohjatut agireenit. Paikalla vain kolme koirakkoa joten ehdittiin varmaan hieman enemmän kuin yleensä. Totuttuun tiistai-ilta tapaan harkat veti Mikko

Ne asiat mitä jäi noista reeneistä mieleen olivat:

- onnistuin nyt tekemään hyvän ppk:n, hieno homma sillä tätähän olen koittanut vääntää Merrin kanssa viime viikot.

- ekalla kerralla Merri irtaantui ihan huipusti lopun! siistiä, ja ihan ilman loppupalkkoja.

- tein yhden jännittävän pirkotuksen, kauempaa kuin mitä ensiyrittämällä tuli tehtyä.

- ja vikalla kiekalla kun pistettiin palkka loppuun niin tuli vänkäys-rata kun Merri yritti koko ajan kääntyä loppuun ja jättää välissä olleet työt tekemättä.

- puomi-putki kohdassa koira oli valitsemassa ennemmin putkea kuin puomia. Ehkä käskynä pitäisi olla vaik kiipee puomin sijasta (puomi ja putki käskyinä liian samankaltaisia).

Kaikesta huolimatta hyvät reenulit olivat ne!





Torstaina vihdoin koitti ilta ja oli vuoro kaahata hallille Nemin kanssa aksailemaan, nyt oli vuorossa ratareeni isommalla puolella Marin tarkkojen silmien valvonnassa.

Kyseessä oli agi-rata, jossa oli muut kontaktit paitsi ei keinua. Kepeissä oli ohjurit sekä alussa että lopussa. Rimakorkeutena 55cm.

Alkuun pirkotus, jossain 4 esteen kohilla olin koiraa vastaanottamasssa. Kerrankin tiesin mitä tehdä ilman kyselyjä. Ajoitus oli kohdallaan ja homma pelitti!

Pari seuraavaa estettä ok, mutta pujottelussa koira kummeksui ohjureita eli törmäili niihin eli töks töks, siitä matka jatkui ihan ok:sti, takaahyppely, hidastus eli koiran nimen sanominen (jarrutus siis) jolloin koira ei lentänyt hypyn jälkeen edessä olevaa hyppyä vaan sain sen kääntymään putkelle. Putken jälk jarraus koira ns käsiin  ja siitä valssilla hypylle, takaahyppy ja leikkaus ja irtoaminen seukki hypyille. siitä joku käännös jutska (kropalla vaan) jotta sain koira taipumaan seuraaville hypyille ja lähetettyä putkeen ja sieltä vähän sanallista haltuunottoa jotta sain koiran kääntymään pituudella ja lähetys renkaalle ja puomille. Leijeröin aika monta estettä tuossa kohtaa ja Nemi iirtosi!!

Ihan niin kuin sikamakeeta!!!!!!

ja se puomi oli nyt hyvä

Korjaus kiekalla harjoittelin persjätöt toisen putken jälkeisille parille leikkauspaikalle. Oli aika pelottavaa, mutta päätettiin katsoa miten koira lähtee hommaan mukaan. Ottaako hyppyjä siis vai ei. Ja ottihan se. Sitten tehtiin samat kokonaiseen rataankin ja toimi edelleen. Nemi oli tosi lentävällä päällä

Ja minä en kämmäillyt pahemmin joten tuosta yhdistelmästä tuli aika unelma jälkeä

 *kuvittele tähän kohtaantanssiva-vesimelooni *





Sunnuntaina kävin sitten  Nemin kanssa omatoimireenimässä hallilla, aksaa tietty. Kaikenlaisia usvatus-juttuja plus pujottelua ohjureilla. Se oli se mikä tästä viikosta jäi ns hampaankoloon... ja eilen pujo meni tuosta noin vaan iisisti eikä ne ohjurit ahistaneet Nemin eloa tällä kertaa yhtään.




..ja kotona ollaan toki toksuteltu ja temputeltu sitä sun tätä vähän joka päivä.


Ei kommentteja: