maanantai 15. maaliskuuta 2010

BeeCeenä


Lauantain piristeenä mulla & Nemillä oli korvaavat agi-reenit. Päästiin aksaamaan ryhmään jossa 3/4 koirista on border collieita. Se ei-bc oli poissa, joten Nemi pääsi liitämään musta-valkoisten koirien joukkoon ja yritti kait sulautua mahdollisimman hyvin ryhmän meininkiin ainakin siihen tahtiin se ryntäili edessä oleville esteille. En ollut kuvitellutkaan, että esim pöytä voisi olla koiralle sellainen este mikä bongataan ja minne syöksytään ihan intotohkeissaan

Niin ja nämä reenit koutsasi Mikko.

Löysin (kyseisen reenikerran) ratapiirroksen Aatun & Pietarin blogista.



Muut ryhmäläiset olivat tehneet samaa rataa jo torstaina, meille homma oli täysin uus. Saatiin siis tutustua rataan (jee ;)). Tehtiin rata suoraan kokonaisena, sitten korjailtiin pätkiä ja lopuksi taas kokonaisena.

Pitkää ennakkoa ei aan takia voinut tehdä. Aalla koira toki pysyi joten pääsin hiippailemaan vähän etiäpäin. Ihmeekseni 5.putki ei tuottanut ongelmaa mutta kepeistä koira rynni ohi. Kun itsekin rynnin. Eli malttia siihen että koira menee ensin pujoon ja vasta sitten itselle vauhdin lisäystä.

12-pujon vedin aluksi pussin puoleista puolta, mikä sinällään meni ihan ok:sti. 14-15 putkisydeemissä olin ekalla kerralla liian kaukana putkista, jollain sylkkärin tapaisella pistin koiran 15:lle. Pöytä oli siis hauska este. Sille Nemi halusi ja meni vauhdilla ylikin, pistettiinköhän sille siihen namikin jossain kohtaa vai muistelenkohan omiani, ei voi tietää/muistaa kaikkea. Kun koiralla tuntui olevan jaloissa vieterit.

17-20 muuten hyvin paitsi että en ehtinyt mitenkään ohjaamaan koiraa 21-hypylle. Hirveetä kipitystä itellä mutta silti oli kohtuullisen haasteellista.

Aluksi mulla oli joku älyvapaa suunnitelma kohtaan 21-23 mikä ei tietenkään toiminut.

Radan parissa vikassa esteessä ei ollut ongelmaa. Tai en jaksa ongelmaksi laskea sitä, että Nemi ei tee puu-keinulle 2:2:ia. Olen huomannut sen ennenkin, mutta en jaksa rakentaa siitä meille mitään sen isompaa hysterisointi-paniikki-ongelmaa.

Pujo -paikat saatiin paremmaksi sillä, että ekalla kerralla otin vähän iisimmin ja annoin koiran mennä itse esteelle ennen kuin liikuin ja toisella kerralla tein persjätön 11 putken jälkeen ennen pujoa niin että tulinkin pujon toista (vas) puolta joka oli hivenen loogisempi jatkoa ajatellen.

Kohdan 9-10 käännöstä yritin hivenen tiukentaa, kait sen vähän paremmaksi sainkin. Tosiaan niillä tupla-putkilla kun olin sijoittuneena lähemmäksi esteitä niin 15:lle meno oli jouhevampi.

Koiran sain 21:lle kun mun juoksu linja pistettiin toimivammaksi, läheltä keppejä ja kohti 21:tä.

21 jälk kokeilin sekä valssia että persjättöä. 22:n jälk tiukka haltuunotto  (valssi) koska muutoin Nemi lensi pöydälle. Teki sen monta kertaa... jos yhtään löysäilin niin koira kävi hakemassa vauhtia pöydältä.

Vika kiekka tais olla muutoin nolla, mutta Nemin mielestä radalla piti tehdä pöytä 2 kertaa eli pöytä oli 22B.

Ei kommentteja: