tiistai 6. tammikuuta 2009

HyvinKÄÄ


(joskus kauan sitten jossain Raptorin tai vastaavan biisissä laulettiin HyvinKÄÄstä - hmm, ei se kyl tainnut Raptori olla. Noh jok tap, siitä on jäänyt elämään tuo ko paikkakunnan painokkaasti sanominen :D)

Kävin Merrin kanssa retkeskelemässä siis HyvinKÄÄllä. Lauantai aamuna Eetu heitti meidät Ouluun, jossa hyppäsimme Matin autoon. Retkikuntamme koostui siis Matista & Lulusta, Tuijasta & Karkista + meistä takapenkkiläisistä (=minä & Merri).
Lauantaina ajettiin Riihimäelle (560km), jossa yövyttiin hotelli Seurahuoneella.

Sunnuntaiaamuna oli taas herätys sika-aikasten; minit aloittivat kisaamisen jo klo 8 ja toki Tuija & Matti halusivat olla hyvissä ajoin perillä Hyvinkään Koiraurheilukeskuksessa.
Halli oli pitkulan muotoinen kaarihalli (tai miksi sitä ikinä kutsutaankaan). Jostain syystä olin odottamaan hienompaa/uudemman näköistä paikkaa, mistä lie olinkaan sellaisen ajatuksen saanut päähäni. Paikka oli kuitenkin erinomainen agikisoja ajatellen. Hallin toisessa päässä kisattiin - toisaalta olisi ollut huippua jos radan rakennusvaiheessa rataa olisi päässyt pähkäilemään muualtakin kuin lähtö ja tuloalueelta, eli vain yhdeltä sivulta. Mutta toisaalta harvoissa sisäkisoissa tuo muutenkaan on mahdollista. Hallissa oli erikseen aidattu (nauhoitettu) alue sekä koirien häkeille että lämmittelyesteille. Lisäksi siellä oli tilaa (varsininkin vielä minien ja medien aikaan) liikuskella koiran kanssa sekä ilmoittautuminen ja kanttiini.
Niin ja hallissa oli siis lämmintä jotain +12 astetta ja tekonurmi alusta. Eniten haittaava miinus oli se, että vessat eivät toimineet (toimitsijaparoilla oli melkoinen rumba viedä vessoihin vesikanistereita pönttöjen "vetämiseen").

Medit aloittivat oman urakkansa jahka minit olivat juosseet kolme rataa. Eli joskus puolen päivän kieppeillä. Ensimmäinen rata oli sama kuin minien viiminen ja sen tuomaroi Marja Lahikainen Mikkelistä.

Rataa juostessa tuntui, että siellä tuli pikkutökköjä siellä täällä muttei mitään pahoja kuitenkaan. Aika vain kertoo pahaa kieltään siitä, että ihan täydellisesti ei tainnut rata mennä :o
Pujottelu oli asetettu niin, että se lähestyi kohti seinää - tai vaikutti ainakin siltä. Minä pöllö vedätin koiraa ja vielä "väärältä" puolen, joten Merriltä loppui usko kesken ja se tuli puolesta välin pois kepeiltä. Nopea ajatuskulku päässä ja päätin ottaa kepakot uusiksi. Ja "oikealta" puolen, jotta varmasti menee heti kunnolla loppuun asti.
Ratavirheitä radalta yksi eli se keppien vitonen ja yliaikaa 21,27. Tulos siis 26,27 eli epävirallinen sijoitus radalta 19/49.

Tässä kohtaa tuli kyllä mieleen, että voin todellakin unhoittaa ajatukset sm-nollista kun yliaikaa tehdään järkyttävät kakskyt sekkaa :o

Sitten tuomarin puikkoihin asteli espoolainen Anne Savioja.
Annen laatima ensimmäinen rata oli varsin jouheva, ei vääränpään putkia tai muita venkutuksia.

[Alussa olisi voinut 2-esteelle tehdä käärmekäden, mutta moisiin kikkailuihin en kuitenkaan tohtinut ruveta. **millähän radalla tämä nyt oli? Ehkä kuitenkin sillä Marjan radalla?**]

Tuija kysyi ennen rataa mahtaako Merri intoilla aalle liian aikaisten? Väitin, että ei jos käskytän sitä ajoissa/kunnolla.. Nooh, ois pitänyt käskyttää sitten, kun kerta tiesin tilanteen! Ei se sinne aalle mennyt alussa (tai väärässä kohtaa), mutta turhan pitkä kaarros tuli kuitenkin. Tykkäsin kuitenkin siitä miten homma rullaili. Sain tehtyä persjättöjä ihan kivasti. Ratapiirros Eli ainakin 8-9 ja 13-14.
Ei ratavirheitä, yliaikaa 2,7 sij.13/48.

Toinen rata oli myös Annen käsialaa. Rata (linkki tuomarin sivuille). Rataantutustumisessa homma vaikutti ensin hankalalta. Vaikeimmilta kohdilta tuntui keinun jälkeinen paikka samoin kuin puomi ts radan loppu. Sitten päätin ehtiä tekemään homman omalla laillani. Aalle asti rata oli selvää pässinlihaa, mutta sarjaesteen jälkeen tein persjätön niin, että pääsin keinun vasemmalle puolen (kulkusuunnasta katsoen), ja kun olin sillä puolen niin sain tehtyä 10-hypyn takaahyppynä ja pistettyä koiran putkeen ..ts ohitettua putken pään vastakkaiskäsiohjauksen avulla (niitähän sitä on syksy harkattu, eikä ollut mitään ongelmaa! kuten ei 5-putkellakaan). 13-14 tein persjätön, heitin koiran putkeen ja siirryin juoksemaan seinän puolelle kun koira kipitti puomia. Näin mun ei tarvinnut kikkailla mitään ihmeitä jotta sain koiran käännettyä puomin jälkeiselle hypylle (ekalla radalla koira ei pysynyt puomilla kun olin suunnitellut jotain ohjauskuvioita puolen vaihtamiseksi esteen jälkeen, josta seurasi sotkua). Jolloin loppukin meni sujuvasti.
Rata oli oikeesti hyvä! Suorastaan loistava! (Matti ja Tuija voivat todistaa, niin kerta) En jäänyt himmailemaan eli liikuin, mutta käskytin & ohjasin koiraa koko ajan, joten sille ei ollut lainkaan epäselvää mitä seuraavaksi tehdään. Ei siis ratavirheitä, mutta yliaikaa tällä kertaa hieman enemmän kuin edellisellä radalla eli 5,88 (sij.15/45).

Kotimatkalle taidettiin päästä joskus kolmen kieppehillä. Kotona olin joskus ennen puolta yötä.

Kiitoksia matkakumppaneille mukavasta reissusta; erityisesti Tuijalle huonetoveruudesta ja Matille kuskina toimimisesta (jalka huusi hoosiannaa joten olen iloinen ettei mun tarvinnut ajella) sekä molemmille Merrin jäähdyttelylenkillä käyttämisestä vikan kisan jälkeen!! :)

Ei kommentteja: