lauantai 22. joulukuuta 2007

Vuosi purkkiin


Nyt kun treenit, kisat ja näytelmät ovat kutakuinkin tauolla ensi vuoden alkuun saakka (mitä nyt välipäivinä on ainakin aikomus treenata jotain..). Niin voisinpa koota saavutuksia ja ajatuksia tästä vuodesta yhteen.

Näyttelyt
Molempien koirien kanssa kierrettiin kehiä niin Suomessa, Latviassa kuin Ruotsissakin ja lisäksi Nemi käväisi vielä Norjassa näyttäytymässä. Tavoitteet saavutettiin, sillä Nemistä tuli Suomen muotovalio ja Merristä Kansainvälinen muotovalio.

Toko
Merrin kanssa kävin muutamassa tokokokeessa, niin Suomessa kuin kerran Ruotsissakin. Ruotsin kokeessa ylitin lähinnä itseni; tulosta ei saatu mutta vaati melkoista rohkeutta suorittaa kuullun ymmärtäminen yhtä aikaa englanniksi ja ruotsiksi ja yrittää samalla käskyttää koiraa... Jättipottina oli Seinäjoen tokokokeesta saatu ykköstulos! Nemin kanssa viralliset tokokokeet antavat vielä odottaa itseään, muutamassa möllikokeessa käytin ihan hyvällä menestyksellä.

Agility
Kuten suunnitelmissa oli, niin Nemin kanssa kisasin kesän aikana muutamissa virallisissa kilpailuissa. Yhteensä taisimme hakea kuusi hylkyä... Välillä koira osoitti todella hyvää etenemistä, mutta ihan vielä maltti ei riittänyt kokonaisten ratojen suorittamiseen, ja toisaalta ohjaajalla on vielä paljon opittavaa tämän tulevan tähden ohjastamisen opettelussa. Kesällä käytiin muutamilla Active Dogin kursseilla ja pikkuhiljaa aloitettiin jotkut asiat alusta uudenlaisin metodein. Uusiksi meni joidenkin esteiden suoritustavat ja lähes koko ohjaajan ajatusmaailma ko lajin suhteen... paljon on siis vielä opittavaa. Tuossa opettelussa syksyllä avuksi otettiin Kaplaksen Mari, jonka yksityistunneilla Nemi kävi syksyn aikana muutamia kertoja.
Merrin kanssa kisattiin v.07 hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta treenattiin sitäkin enemmän. Vuoden aikana Merri teki kolme nollatulosta, kaksi keväällä ja yhden syksyllä.

Terveys
Nemi kävi talvella lonkka- ja kyynärkuvissa ja samalla sen polvet tarkastettiin. Nämä tulokset eivät olisi voineet olla paremmat: A-lonkat, 0/0 -kyynärät sekä 0/0 -polvet. Syksyllä Nemiltä peilattiin silmät, jotka osoittautuivat täysin terveiksi. Merriltä otettiin keväällä verta Optigenin pra-testiä varten, josta se sai tulokseksi kantajan (=ei voi ikinä sairastua ko tyypin pra:han - ruotsinlapinkoirilla ei ole muunlaista pra:ta vielä löytynytkään).



Ei kommentteja: