tiistai 4. joulukuuta 2007

...ja ne viikonlopun muut radat


A-kisa

Olisi ollut ihan hyvä ja hyvin vietävissä oleva rata. Mutta sitten tulee ne pari hyppyä vierekkäin (tietysti tämä kohta oli lähes lopussa) ensin koira hyppää aidan minusta pois päin eikä tarvitsisi tehdä muuta kuin liikkua muutamia askelia aidasta pois päin... Mutta mitä minä teenkään? Vain käännyn ja liikun aavistuksen, jolloin koiralla ei ole mitään muuta mahdollisuutta (jos lukee ohjausliikkeitäni) kuin hypätä se hyppy uudestaan.
Oi, miksi, miksi minä en opi - en sitten millään? B-kisa

Seuraava rata tuntuu kulkevan ihan hyvin, kunnes taas tulee jotain välistä veto hyppyjä (aiemmat välistä vedot sujuvat yllättävänkin hyvin ts ns ässän väärät). Ensimmäinen menee ihan hyvin, mutta toiselle käskytys on ilmeisesti myöhässä, huolimatonta tai jotain. Tai sitten Merri vaan on bongannut sen odottavan putken pään.. Karjaisulla saan koiran takaisin [just näin en sitten saa tehdä Nemin kanssa, ja toisaalta en kyllä varmaan ehtisikään - jos käsky on tullut myöhässä ja koira irtoamassa jonnekin esteelle niin sen pitää antaa mennä sinne eikä viime hetkellä käsketä sieltä pois...] ja saan sen suorittamaan aidan ja loppuradan kunnolla.
Paitsi että tulos on 15 ja aikaa, eli kiellon lisäksi pari kontakti-loikkaa, kun joku koiranohjaaja ei ole alkuunkaan katsonut että suorittaako koira niitä kontakteja vai ei...

C-kisa

Sunnuntain ensimmäinen startti, hyppäri. Ennen kuin päästään edes tutustumaan rataan niin mun ratasuunnitelma on lähes valmis. Peränurkassa olevat hypyt piti katsoa tarkemmin radalla, ja päätin tehdä sinne yhden persjätön.. Mutta muuten olotila oli harvinaisen varma ja rauhallinen - tämä on meidän rata, minä tiedän miten minä tuolla Merriä ohjaan.
Rata alkoikin hyvin, vauhtia riitti (varmaan jotain erheitä, puutteellisia käskytyksiä tms) oli, mutta enimmäkseen homma luisti hyvin.
Kunnes, miksi tämä kunnes piti tänne tulla? Radan 2.viimeinen este - suora putki ja ns väärästä päästä olisi pitänyt mennä sisään. Siis olisi. Rataantutustumisessa olin pelännyt, että jos sanon putki käskyn väärässä kohtaa - tai kiskon koiraa liikaa itseeni ja sitten käskytän putken niin "heitän" koiran väärään putkeen.. joten haltuunotto oli olematon, ja sitten tuli epätoivoinen "täällääääääääää..." -käsky josta ei ollut mihinkään. Koira oli jo bongannut sen putken väärän pään. Ja se siitä. Hylsy napsahti.
Mutta rata oli vauhdikas, ja se oli hyvä - siihen saakka.
Ja aikakin olisi riittänyt... (kaveri videoi radan) - että käännelläänpäs nyt vielä veistä haavassa


Ei kommentteja: