tiistai 29. elokuuta 2006

Kentät


Agikenttien alustat ja niiden vaikutus jalkaani/liikkumiseeni









Koska eri kisa (/harjoittelupaikat) on erilaisia ja koska totuus nyt vain on se, että en ole "terve jalkainen" niin ajattelin koota pohdintojani erikisapaikkojen alustoista/kentistä. Voin sitten katsella aiempia pähkäilyjäni ja päätellä sen mukaan kannattaako ko. paikkaan enää mennä kisaamaan. Ainakin Merrin kanssa agiliitäessä kun kuitenkin on tärkeää, että pystyn itse juoksemaan kentällä - se kun ei irtaannu esteille juurikaan vaan on enemmänkin kuonosta vedettävää mallia.








































































Paikka Pohja Milloin Kommentit
Kokkola Leirintäalue. Nurmikko Klag (heinäkuu)07 Pidemmän päälle mulle huono pohja. Nurmikossa "turpeita". Ja koska vettä satoi enemmän tai vähemmän sunnuntaina (jolloin kisasin) niin liukastakin oli.
Vöyri Nurmikko Agirotu 07 Pidemmän päälle mulle huono pohja. Nurmikossa "turpeita". Ja koska vettä satoi enemmän tai vähemmän koko vkonlopun niin liukastakin oli.
Haukipudas Okk-Areena, matto/nurmi talvi/ kevät 07 Pohjassa ei valittamista.
Kemi Sora(/hiekka)pohjainen kuplahalli 20.-21.1.-07 Hallin pohjassa ei sinällään ole mitään vikaa. Lauantaina ulkoilin Merrin kanssa paljon väliajoilla, jolloin jalka rasittui ja oli illalla kipeänä. Toisaalta  tuli havaittua, että pelkkä agiliitokin rasittaa jalkaa - kun nykyään radalla juoksee. Eli monen kisan maratoonit eivät välttämättä ole meidän juttu :(  -  loppuihin kisoihin ei jaksa/pysty panostamaan fyysisesti (eikä aina niin henkisestikään) täysillä. Sunnuntaina jäikin ennen ja jälkeen rataa -lenkit lyhyemmiksi em syystä.
Seinäjoki Sora(/hiekka)pohjainen kuplahalli 3.12.-06 Hyvä pohja juosta, jossain välissä hieman tuntui nilkassa ikävältä, mutta onnekseni jalka ei totaalisen kipeytynyt (useiksi päiviksi) niin kuin joskus. Vaikka todellakin juoksin noissa kisoissa... ;)
Kajaani Sora(/hiekka)pohjainen kuplahalli 14.10.-06 Tosi hyvä pohja agiliidolle :)
Rovaniemi Sorakenttä 24.9.-06 Vaikka kentällä oli jonkin verran pientä irto soraa, niin sitä ei kuitenkaan ollut liiaksi asti eli toisin sanoen kenttä oli tosi hyvä agiliitelyyn. Kentän hyvyydestä huolimatta oikea jalka oli kipeä koko su-illan (ei nilkka, eli käveleminen ei ollut vaikeaa), mikä saattoi ihan hyvin johtua ohjaajan huonosta lämmittelystä ennen rataa ja radalla juoksemisesta (eli jalka joutui kovalle rasitukselle).
Oulu Kivi/tuhka kenttä 9.-10.9.-06 Ihan hyvä paikka juosta, kentässä ei sinällään mitään vikaa. Haukkis muutoin on aika "muhkurainen" eli kun päivän kävelee pitkin aluetta ja juoksee kentällä, niin jalat kipetyy, vaikka itse kentässä ei olekaan mitään vialla.
Haaparanta Kivi/hiekka kenttä 3.-4.9.-06 Hieman pehmeä, paljon irtosoraa/kiviä. Kentän reuna rinne (ei vaikuttanut ratasuoritukseen, mutta muuhun liikkumiseen kisapaikalla, eli nilkka muljui). Varsinkin lauantai-iltana tiesi juosseensa huonolla alustalla... (ja mietti onko laji sittenkään mua varten)
Pori Kivi/hiekka kenttä 26.8.-06 Hyvä pohja, ei irtosoraa. Hyvä juosta, tosin ilma oli kuuma ja mulla liikaa vaatetta.. mutta se nyt ei ollut kentän vika ;)

 

Ei kommentteja: