sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Viikon 35 treenit

 Viime viikolla ostin syksylle (22) omatoimitreenioikeuden Okk:n hallille. 

Tällä viikolla kävin sitten kahtena aamupäivänä Haukkiksella, maanantaina ja torstaina. Ekalla kerralla menin koirien kanssa yhtäaikaa halliin ja hengattiin vaan hallin reunalla ja sitten käytiin käppäilemessä ympäriinsä yhdellä kentällä (1). Näissä oli ideanan se, että hallin reunalla rauhoituttaisiin ja kentällä käppäilyssä otettaisiin muhun kontakia omatoimisesti. Kiki etsi nameja tekonurmelta ja Tara tarjoili kontaktia / oli halukas tekemään jotain. Välillä Kiki sitten "mustasukkaisena" tuli myös namijaolle eli vähän kiinnostui minustakin.

Toisella kerralla eli torstaina kävin koirien kanssa erikseen hallissa. Ensin Kikin kanssa, jonka hallissa oloaikana ei siellä ollut muita. Tehtiin muutamia hyvänmielentemppusia ja Kiki leikki myös hieman karvavinkupatukalla. 

Taralla taas meni kuppi aika nurin kun mentiin halliin. Samaan aikaan hallin toiseen päätyyn tuli yksi ihminen kahden koiran kanssa. Hyvä vain, että oli hieman häiriötä, siihenhän kakaraa pitäisi totuttaa. Otin namimaton käyttöön ja tuossa tilanteessa se toimi koiralle hyvin. Jahka se oli syönyt nameja matolta tovin niin käytiin vähän leikkimässä lelulla. Sitten taas tauko/namimatolle ja sen jälkeen tehtiin vähän tokotemppusia (namipalkalla). Melko lyhyet oli Tarankin reenit, mutta aikalailla onnistuneet kuitenkin. 

Perjantai-iltana käytiin sitten lappalaiskoirien hallivuorolla. Noissa treeneissä tein monia virheitä. Tai ehkä otin jotain opikseni. Esim sen, että pitää ens kerralla sijoittua paremmin. Nyt oltiin ihan liian lähellä treenaavia koiria. Taran nenänalla tehtiin rallytokoa, eli suomenlapinkoiria tassutteli useampi siitä ohi. Välillä jotkut reenasivat koiranäyttelyjuttuja ja juoksuttivat koiriaan meitä kohti. Myös agilityä harjoiteltiin jossain 5-8 metrin päässä suoraan edessämme. Ihan liikaa tapahtui siis kaikkea ... Nuuskutusmatosta ei ollut juurikaan iloa, koska oli niin paljon kaikkea niin ei kakara koira kyennyt käsittelemään sitä. 

Ensin hallissa kävi kuitenkin Kiki,joka rynni halliin raamit kaulassa. Mutta toisin kuin Tara, niin se kykeni tekemään temppuja (perusasentoa ja muuta "helppoa" ja samalla katsoa kuin jotkut teki aksaa (putkea ja hyppyjä). Mutta Kikin tietäen tuo oli siltä melkoisen (todella) hienosti tehty. 

Ens kerralla siis pitää sijoittua itse paremmin, miettiä mitä kummankin kanssa yrittää tehdä ja pitää hallissa oloaika lyhyenä ja ytimekkäänä. Ei kannata vaatia kakaralta vielä liikoja kun noissa reeneissä tapahtuu vaikka mitä joka puolella enkä voi kontrolloida kuka tekee mitä missäkin (tai kukaan muukaan ei toimi kapellimestarina). 

Koiratanssitreenikausi olisi alkanut sunnuntai-iltana, mutta niihin treeneihin en jaksanut lähteä (olisi tullut kiirekin, kun olin kotona 17.30 ja reenit olisivat alkaneet 18.30) pitkän näyttelypäivän jälkeen. 

Ei kommentteja: