keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Oulu KR 22

 Sunnuntain vietin Taran kanssa Oulun raviradalla, kun siellä oli Ostyn järjestämä Oulun Kaikkien Rotujen Näyttely. Kuten aiemmin mainitsin, niin ruotsinlapinkoiria oli ilmoitettu vain yksi (Tara). Rodun arvosteli Erika Häkkinen (uus tuomari tämäkin minulle). 

Tara marssi kehään "takki levällään" ts "täältä tullaan" -ilmeellä. Ilmeisesti se hurmasi tuomarin sitten heti kun tuomari rupesi tekemään (/puhumaan) jotain mistä Tara meni ihan pähkinöiksi. Siinä kun tuomari sitten tutki koiraa niin kysyin, että haluaako se, että pitelen sitä (koiraa), mutta ei kuulemma tarvinnut, häntä ei haitannut, että koira oli "vähän" iloisena siinä. 

Tällaisen arvostelun Tara sai: 

17kk. Erinomaista rotutyyppiä oleva nuori narttu, jolla kaunispiirteinen ja ilmeinen pää. Hyvät korvat, kauniit silmät. Kaunis narttumainen ilme. Hyvä kuono. Ikäisekseen sopiva runko ja eturinta. Erinomaiset rungon mittasuhteet. Tasapainoisesti kulmautunut. Kääntää vielä hieman seistessään eturaajoja ulospäin Hyvä luusto ja käpälät erinomainen hännän kiinnitys ja häntä. Karva vaihtumassa laatu oikea. Iloinen ystävällinen käytös. Liikkuu malttaessaan hyvällä askeleella. Miellyttävä käytös, esitetään hyvin.
JUN ERI1 SA PN1 SERT JUN-SERT JUN-ROP ROP

Odoteltiin muutama tunti ja käytiin jatkokehissä vielä pyörimässä. Kokoomakehissä Tara kiehnäs, yritti haastaa naapureita leikkimään, makoili, haukkui ja muuten vaan possuili. Varsinaiseen isoon kehään se kuitenkin meni (mun mielestä) ihan hienosti. Varsinkin jälkimmäiseen. Eipä niillä mitään väliä ollut sinällään, kun valinnathan tuomari oli oletettavasti tehnyt jo siellä kokoomakehässä. Mutta itselle kiva, että suureen kehään saapuminen (ja siellä oleminen) ei mennyt ihan pyllyilyksi 😅


Ei kommentteja: