maanantai 12. syyskuuta 2022

Taran ekat rallytokotreenit

 Ryhmässä johon Tara pääsi varasijalta rallyilemaan on kaksi kouluttajaa ja ilmeisesti viisi koirakkoa. Ensimmäisissä (meille ekoissa, ryhmä aloitti jo viikkoa aiemmin) harjoituksissa oli paikalla kolme koirakkoa, joten ehdittiin tehdä paljon. Molemmilla kouluttajilla oli omat tehtäväpisteet joissa käytiin tekemässä harjoituksia. Toisessa paikassa tehtiin erilaisia käännöksiä ja toisessa oli "rata" jossa oli alku ja loppu sekä kaksi kylttiä välissä. Ensin oli istuminen ja sitten joko istu + kierrä koira tai maahan + kierrä koira. 

Tara kävi ensin kääntymistehtävissä. Imutusseurautin koiraa, koska sen seuraaminen ei ole vielä sillä tasolla, että se olisi ilman imutusta suoriutunut tehtävistä. Havaittiin, että Taran takapäänkäyttö ei ole vielä hyvällä mallilla ja, että mä voisin tehdä laajempia kaarroksia käännöksissä. Koska Kikillä on hyvä takapäänkäyttö (perusasennot ja muut kääntymiset) niin väärin oletin voivani ohjata Taraa samoilla kriteereillä. 

Sinällään positiivista, että koira keskittyi hyvin tekemiseen, vaikka viereisellä kentällä oli myös treenit. Ts kaikilla kentillä. Nämä harkat olivat ykköskentällä eli hallin toisessa päädyssä. Aluksi olin tuonut halliin häkin koiralle. Koska meitä ennen ei ollut yhtään ryhmää niin pystyin muutaman kerran harjoittelemaan halliin tulemista ja rauhassa häkkiin menemistä. Häkissä koira osasi odottaa vuoroaan enimmäkseen ihan hyvin. Tämä häkkisäätö on nyt asia mitä aion toistaa näissä Taran Kamu-areena reeneissä, koska en osannut opettaa sille sitä rauhoittumisalustaa ja koska se on joutunut esim näyttelyissä odottelemaan häkissä niin ajattelin siirtää saman toimintatavan myös treeneihin. 

Samassa treeniryhmässä on joku pieni terrieri (tai voi se olla muukin kuin terrieri), joka Tarasta olisi kiehtova leikkikaveri. Sen suhteen tuli pari kertaa keskittymisen harppaantumista, mutta jos tuo on ainoa murhe reeneissä niin en pidä suurena ongelmana. Toki sellaisena, että pitää tehdä luopumisharjoituksia eli koira ei voi olla joko häkissä tai treenaamassa tehtäviä. Mutta ekalla kerralla en halunnut kuluttaa koiran energiaa myös siihen, että tehtäisiin luopumistreeniä ei-treeniaika eli ns lepoaika. 

Enivei,  kääntymiskylteiltä kotiläksyksi takapäätreeniä, koska vasemmalle käännökset huonoja, oikealle ihan ok:t. 

Toisessa harjoituksessa harjoiteltiin ensin ihan vaan lähtöä. Että jos ei ole sanonut että on valmis radalle niin voi vielä säätää lähtökyltin / koiran asennon ja kontaktin kanssa. Jos jännitykseltään kykenee. 

Tara ei joka kerta istahtanut oikea-aikaisesti ts itse en käskenyt sitä ehkä oikea-aikaisesti. Plus käskyt ei ole niin hyvin vielä hallussa. Tara myös herkästi istuu väljästi, eli vaikka olisi seurannut ihan ok:sti niin sitten pertsa on leveä (eli tulee rakoa mun ja koiran väliin). Se ei siis osaa asiaa vielä tarpeeksi hyvin. Kyltiltä liikkeelle lähdöt olivat kuulemma onnistuneita, eli yhtäaikaisia. 

Keskuteltiin kouluttajan kanssa myös palkkakäden asennosta (ranneliike) ;-)

Istu-kierrä koirassa tehtiin ihan miniaskeleita kohti kiertoa ja palasin koiran viereen palkkaamana koiran. Tämä meni ihan hyvin. Mutta kun olisi pitänyt mennä maahan niin koira katsoi mua "en ymmärrä" ilmeellä. Eikä mennyt maahan eikä sitten tehnyt enää oikein muutakaan. Liikaa yhdelle reenille kaikkea ... ja jäin miettimään, että mikä se mahtaakaan olla se vihje, jolla koira maahanmenon osaa (koska se osaa sen). 

Ei kommentteja: