lauantai 24. syyskuuta 2022

Taran toiset rallyt

 Taran toiset rallytreenit eivät lähteneet juhlavasti liikenteeseen. Ilmoittauduin innokkaasti ekana tekemään rataharjoitusta. Tällä kertaa oli vain toinen kouluttajista paikalla ja tarkoitus oli tehdä kouluttajan valvonnan alla pieni rataharjoitus ja omatoimisesti parissa kohdin yksittäisiä kylttejä. 

"Radalle" lähdettäessä Taran ajatus ei pysynyt yhtään kasassa vaan se otti häiriötä niin viereiseltä kentältä kuin oman ryhmän muista koirakoistakin. Rata oli tarkoituskin siis tehdä pätkissä, mutta olisihan se jonkunlainen kontakti koiraan ollut ihan kiva juttu. Olin jo luovuttamassa harkkavuoroa muille (ryhmäläisille) kun Tara muisti mun olemassaolon ja saatiin rämmittyä tehtävä läpi. Pujottelu meni superhienosti, muuta en muistakaan radasta (edes kylttejä siis mitä siinä oli), tehtäviä oli ehkä puoli tusinaa tai jotain sitä luokkaa. 

Toisessa omatoimipisteessä tehtiin niitä "koira eteen istumaan" -kylttejä. Siis kuono kohti ohjaajaa ja siitä oikean tai vasemman kautta sivulle. Toisessa paikassa varmaan oli ne "kierrä koira" tehtävät. Tai en ole enää varma ... oli mitä oli, mutta tässä jälkimmäisessä mitä en enää edes muista mitä tehtiin (heh) niin palkkauksen muistan kuitenkin. Menin näille tehtäville sen epäonnisen alun jälkeen. Toki oltiin ensin käyty varikolla eli koira oli levännyt hetken. Mutta siis koira teki jotain kyltillä, mitä pitikin tehdä, ja sitten palkkasin koiran lelulla. Tara tarttui innokkasti leluun ja leikki mielellään. Tämä jotenkin selvästi herätti koiran parempaan treenimoodiin. Tämän kirjaan ylös, koska oli silmiinpistävän merkittävä juttu. Tuon jälkeen kun koira oli päässyt palkkautumaan lelulla niin sen keskittyminen annettuihin tehtäviin parani selkeästi. 

Sitten käytiin tekemässä niitä eteenistumisjuttuja. Tein itsekseni muutaman kerran, oltiin tehty vasta toista kylteistä kun kouluttaja tuli katsomaan tekemisiämme (loputkin olivat siis ehtineet tehdä sen rataharjoituksen). Tara suoriuitui huipusti noista kylteistä, vaikka en muista, että oltaisiin kauheasti eteen istumista reenattu. Mutta ehkä me sitten ollaan? Jossain toisessa yhteydessä vaan. Takaakautta sivulle tuleminen meni ihan kivasti, mutta entä se vasemmalta sivulle pyörähtäminen, kun Tara ei osaa sitä vielä (sujuvasti). Kouluttaja neuvoi käsiohjauksen ja Tara suoriutui tehtävästä superhienosti (ilmeisesti itsekin kun ranneliike oli just oikea siihen kohtaa ;)). 

Lopulta siis kuitenkin hyvä treeni, parempi mieli, vaikka alku ei kovin ruusuinen ollutkaan. 


ps. viikon 38 rallyreeneissä ei käyty kun Kikillä oli just silloin se hammaslääkäri

Ei kommentteja: