lauantai 24. syyskuuta 2022

Agimaanantait

 Taralla on ollut nyt kahtena maanantaina treenit Anskun agilityn pohjataidot ryhmässä. Treenitoverit ovat Taraa nuorempia, seuraavaksi vanhin on cottoni Myytti (oisko noin 9kk) ja sitten on kaksi ihan pikkupentua (toisen rotua en tiedä, toinen kaiketi bc). 

Treenaillaan ykköskentällä, parilla muullakin kentällä on samaan aikaan agilitytreenit. Tämä on Taralle välillä tosi paha häiriö. Toisaalta se, että koira (Tara) haukkuu välillä ei ole niin paha häiriö kuin mitä muulloin olisi, koska totisesti niiltä muiltakin kentiltä kuuluu ääniä - myös sitä haukkumista. Ja hyvää treeniähän se koiralle on tottua tekemään asioita häiriössä, myös siinä aksahäiriössä. 


Ylläolevan ig päivityksen lisäksi ekalla kerralla tehtiin nenäkosketusta. Yhdessä harjoituksessa kouluttaja palkkasi koiran, lelulla, ja hienosti kakara lähti taistelemaan/leikkimään häiriöympäristössä myös vieraan ihmisen kanssa :)

Toisella kerralla jatkettiin samoilla teemoilla. Lelulla palkaten tehtiin myös edelleen lelulle irtoamista (kouluttaja piti koiraa), myös niin, että piti itse liikkua eri suuntaan. Tara suoriutui näistä kaikista harjoituksista hienosti. Mutta sellainen missä oltiin rivissä ja jokainen heitti lelun eteen ja koiran piti irrota sinne oli Taralle haastava. Toimi paremmin kun kouluttaja tuli hetsaamaan Taran edessä ollutta lelua. 

Toisella kerralla tehtiin myös jumppana istumista (takajalat paikallaa, etujalat liikkuvat), väliin tuloa - siis sitä mitä monet tekevät radalle lähtiessä - meillä se on tanssitemppu "agi" -käskyllä ;) Tara osaa siis tulla väliin, mutta ei automaattisesti istahda sinne ts temppuun ei ole liittynyt istuminen. Vahvistelin sitten sitä välissä istumista (pitää vahvistaa lisää). 

Lisäksi treenailtiin paikallaoloja, kukin oman tason mukaisesti. 

Ei kommentteja: