maanantai 25. lokakuuta 2021

Taran koiratanssikurssin kerrat 3 ja 4

 Reilu viikko sitten sunnuntaina oli Taran koiratanssikurssilla aiheena kontakti ja tassutemppu. 

Sillä kerralla menin suosiolla pitkälle sivulle kauaksi suosikkipaikoista joten sain muihin enemmän etäisyyttä joten Taran ei tarvinnut niin kovasti reagoida muiden tekemisiin. Hyviä vilttiketjutreenejä saatiin tehtyä. 

Kontaktitreeniä tehtiin siis niin, että koira oli mahdollisimman pitkässä hihnassa ja koiraa ei houkuteltu tai muuten haettu sen huomiota vaan se sai katsella ympärillee ja haistella, jos niin halusi tehdä. Kun koira otti kontaktia omistajaansa niin se piti kehua ja palkata. Jos Tara ei olisi ollut melkoisen äänekäs välillä niin se olisi ollut aikamoisen pro tässä harjoitteessa, koska se ei juurikaan välittänyt muista (tai nuuskuttanut lattiaa). Toki en itse halunnut palkata sitä komentavasta kontaktista vaan odotin aina että se hieman rauhoittui (hiljeni) ja meni joko istumaan tai maahan. Näistä omaehtoisista rauhoittumisista kunnon palkkaus, muuten sellaisesta normikontaktin otosta toki palkkausta ja kehua kanssa, mutta erityisen iloinen olin jos koiruus sääteli itse viretasoaan. 

Ruvettiin myös tosiaan treenailemaan tassutemppuja. Niistä treeneistä sain pienen videonkin otettua (linkki)


Eilisiin eli neljänsiin tanssitreeneihin ei päästy paikalle, kun ollaan Rukalla syyslomareissusella. Mutta kirjattakoon ylös, että olivat treenineet uusina temppuina joko kyljelleen menoa tai hyppyä. Ja kaikki olivat tehneet (samaan biisiin) esityksen missä oli pitänyt tehdä: 1)tassutemppu 2)ohjaajan ympäri pyöriminen 3)pujottelu (max4) 4)vapaavalintainen temppu. 

Ei kommentteja: