tiistai 19. lokakuuta 2021

Kahdenlaisia koiratanssitreenejä

 Toissaviikolla Kikin tanssitreenit olivat 1-kentällä. Kiki oli hyvässä treenimoodissa. Harjoiteltiin ekan kerran ns lenkkiä. Siinä alkuharjoitteissa laitetaan kartioita yms pienelle kaarelle ja opetetaan koira kiertämään ne kaikki, ohjaajan pysyessä paikallaan. Tarkoituksena on saada levitettyä kartiot ympyräksi, vähentää vähitellen kartioiden määrää ja lopulta koira juoksee lenkkiä kaukana ihmisestä. Kun tällaisen opettaa koiralle niin saa näyttävämpiä koiratanssiliikkeitä kun koira tekee kauempana ohjaajasta; kesken lenkin voi koiraa pyytää tekemään pyörähdyksen tms - tai sitten koira vaan juoksee muutaman lenkin ja ihminen tekee sillä välin jotain hienoa ja taiteellista (ja tanssillista). Aiemmin olen luullut, että tämä on joku bordercollie/shelttijuttu mitä ne tekevät luonnostaan (joskus ehkä jopa luulin, että jonku koira vaan lähti lapasesta kun se tolleen kehässä juoksi ... 😁). Enivei, testasin tuota Kikille ja sehän toimi tosi hyvin 😍 

Lisäksi treenailin improna flowta (oon itse vähän huono näissä, loppuu temppumielikuvitus) ja sitten tehtiin harjoituksia missä vaihtelin käsien paikkaa (ylös, sivulle, syliin) testaillen miten koira reagoi. Sehän meni enimmäkseen hienosti, eli Kiki keskittyi ja oli hiljaa. Eli seurasi hienosti vierellä. Paluu hooteeämmään? Kiki siis haukkuu herkästi joissain temppujen käsiohjauksissa ja tästä yritän nyt opetella pois tehostamalla sanallisia käskyjä ja vähentämällä käsiapuja. 

Nämä olivat siis hyvänmielen treenit. 

Sitten ne viimeisimmät treenit. Oltiin 2-kentällä (harkat ovat vuoroviikoin ykkös- ja kakkoskentillä). Ei oikein päästy hyvään treenikuplaan. Ahistus-Kiki nosteli päätänsä. Vähän jotain irtonaisia temppusia saatiin tehtyä, mutta koska koiran ajatukset selvästi harhailivat ja se paineistui tilanteesta, äänistä, koirakoista, mistä lie niin tehtiin vähän sillisalaattina itsetunnonnostatus-hyvänmielenhömppätemppusarjoja. 

Hieman sellaista suunnitelmaa sitten tuossa pohdiskelin, että jos tuo 2-kenttä on Kikille turhan paha (häiriö) niin pitänee jatkossa niissä treeneissä kun ollaan sillä kentällä käydä tekemässä joku täsmäiskutreeni superpalkalla ja sitten poistua hallista eikä jäädä sinne mitään hinkkailemaan. 

Ei kommentteja: