maanantai 26. elokuuta 2019

Kynsiä ja erikoisruokaa

Muutama päivä sitten huomasin, että lenkillä Kikin toisen takajalan kannuskynteen oli jäänyt joku heinärypäs kiinni. Irroittelin sen kasviston varovasti koirasta ja huomasin samalla, että vasemman takajalan kynsi näytti hieman epänormaalilta. Jottei kynsi repeäisi yllättäin ja olisi sitä myöten kivulias niin käytin pikkukoiran tänäaamuna eläinlääkärissä, jotta JokuViisas sanoisi mitä sille kannattaisi tehdä.

Kiki oli hieman lihonut edellisestä puntarilla käynnistään, tosin en ole ihan satanakki että oliko se kunnolla siinä painomittarialustalla ... enivei painoi 12 kg (valjaiden kanssa).

"Kikin kynnet ovat hyvässä kunnossa. Takakannuksissa kynnet ovat vähän pitkät ja vasemmassa kannuskynnessä kärjessä toinen puoli pehmeä. Kun kynsiä leikattiin pehmeä osa saatiin pois. Kynsi oli samanlevyinen kärkeen asti. Normaalisti kynsi kapenee kärkeä kohti. Tämä todennäköisesti aiheutti sen, että kärjen toinen puoli oli pehmentynyt, koska sarveiskudos ei ole normaalisti lähtenyt pois. 
Kannuskynnet voi pitää melko lyhyenä  ja niitä kannattaa leikata tiheämmin kuin muita kynsiä, koska ne eivät kävellessä kulu."

Samalla käynnillä ostin Nemille sitä erikoisruokaa.


yht. 125,64 €

Ei kommentteja: