torstai 18. lokakuuta 2018

Viikko 42, omatoimitreenit

Eilen aamulla kävin koirien kanssa taas Haukkiksella. Ensin kierrettiin hieman pitempi lenkki kuin tuolla yleensä ja sitten kävin vuoronperään koirien kanssa reenimässä hallissa. Kikin kanssa tehtiin koiratanssi ja tokotreenejä ja Nemin kanssa sekä tokoa että hengailuhupailua. Nemiä saa kyllä vähän jo viritellä tuolla hallissa kun meinaa mennä huutelun puolelle sen siellä oleilu (plus omatoiminuuskutukseksi). Noh, hallikeikkojen pointtina onkin reeniä Kikin kanssa eri juttuja ja Nemi pääsee käymään hallissa vähän jotain höpsöttelemässä. Innolla se (Nemi, tai no molemmat, mutta N nyt tässä tapauksessa) halliin on kiskomassa eli edelleen reenipaikat = jotain tosi kivaa <3 :-)

Ainiin. Kiki leikki taas hetken karvavinkupatukalla. Samaan aikaan meidän kanssa oli joku tekemässä aksaa hallin toisessa päässä. Kiki ei ottanut niistä häiriötä :-)

Tehtiin (Kikin kans) korokkeen kiertelyä (sekä siis vauhdikasta "kierrä" reeniä että sitä että koiralla on etutassut korokkeella - ensimmäinen meni tosi innokkaasti ja jälkimmäisessä oli havaittavissa pientä edistystä kuinka pitkästi koira itse teputtaa (pyörii "vadilla").

Myös havaintona, että jos kentällä on esineitä (koroke, mun hanskat) niin koiralla on hinku niille. Eli kun tiputin hanskani pariin eri kohtaan niin Kiki kyllä lähti heti nostamaan / hakemaan niitä. Sama homma sen "vadin" kanssa, että koira todella mielellään tarjoilee toimintoja siihen. Että jos "tanssissa" (heh) olisi jotain tavaroita millä välillä temputtaa niin pitää tarkkaan miettiä niiden sijainti, missä välissä käyttää ja miten saa koiran pidettyä ettei se karkaa sooloilemaan kesken muiden temppujen ;-)

Eipä silti, sain mä sen nytkin pois sieltä "vadilta" tekemään seuraamista ja liikkeestä maahanmenon vaikka ensin vati oli vetänyt kovasti puoleensa ja oltiin hetki sitten tehty superkehuilla sitä vatireeniä.

Ei kommentteja: