lauantai 11. elokuuta 2018

Ryhtiliike

Sen jälkeen kun kirjoitin, että eipä tässä oikein mitään reenailla eikä tavoitteitakaan kannata asettaa kun kokeisiin on turha pikkukoiran kanssa tähytä kun kokeet kuitenkin on pelottavissa halleissa ... Niin on reenitty vaikka mitä. Omalla pihalla ja lenkkien yhteydessä.

Joku kerta otin lenkillä Kikille jääviä ja se oli ihan kuutamolla. Pari kertaa muistuttelin liikkeestä maihinmenoa ja koira oli ihan ? ja ajattelin, että hyvinpä se on kaiken unohtanut. Sama homma perusasennon kanssa. Sitten jollain myöhemmällä lenkillä tein uudestaan jääviä, koira muisti maihinmenon ja teki samalla lenkillä myös seisomisen (hienosti, ilman pomppua). Seuraavaks pitääkin alkaa opettamaan seisomiseen kestoa (huvin ja urheilun vuoksi, jotta on jotain mietittynä millä koiraa aktivoida).

Oikean puolen seuruuta yritin ottaa pitkästä aikaa, mutta Kikille on kehittynyt vähän turhan vahva mielipide siitä, että seuruu kuuluu tehdä vasemmalla ... Yritä siinä sitten toista "heittää" väärälle toiselle puolelle kun se niin tiitteränä tulee ottamaan kontaktia vasemmalta puolen.

Eilen tehtiin pihalla tunnarikapulan piilotusta, tunnaria on ylipäänsä tehty ihan älyttömän vähän. Mutta ainakin tuossa yhden kapulan haussa Kiki on ihan tosi hyvä ja tasan tarkkaan tietää mitä pitää tehdä. Se jopa keskittyi niin hyvin, että sain vahingossa tehtyä sille hyviä paikkistreenejäkin kun se sen piti odotella kun piilottelin sitä kapulaa eri paikkoihin.


Jos olisi niitä tokomaisia tavoitteita niin tuossa treenissä pitäisi ehkä joskus siirtyä hajuttomien mukaan ottoon tai jotain, mutta siihen pitäisi olla joku pläni - jota mulla ei vielä ole. Jos mä en tiedä mitä tehdä niin ihan turha vaatia sitä (haluttua toimintoa, jos en tiedä mikä se haluttu on ja mitä reittiä sinne pääsee) koiraltakaan.

Tänään sitten pistin tokotörppöjä pihalle epämääräiseen muodostelmaan. Ensin vaan ne törpöt oli siellä, mutta kun Kiki tarjosi törpön kosketusta niin kehuin sen siitä (en ylitsevuotavasti). Sitten tein Nemin kanssa jotain zetan tapaista ja Nemi oli ihan tohkeissaan. Sitten käskin Nemin sisälle ja tein Kikin kanssa naksuttelemalla kartion kiertoja. Kikillä nousi kierrokset eli se haukkui melkopaljon, mutta eipähän kauhistellut kauhukartioita. Toin sisältä vielä isommankin kartion leikkiin mukaan ja Kiki oli edelleen ihan tohkeissaan.


Sitten pistettiin kartiot syrjään ja tehtiin vielä korokkeella pyörimisiä. Nemi oli siinä vähän reppana ... enemmän yritystä ja ahneutta kuin oikeaa tekniikkaa, Kiki käytti tassujaan ja takapäätään ihan kivasti.

Lopuksi koirat saivat vielä vuoronperään leikkiä vanhalla aktivointipallolla






ps. koiranruoka on vähissä, mistä Nemi on kovin huolissaan ...




jk. pakkasessa on koirille lihaa, joten ruokaa kyllä saavat vaikka nappulat ovatkin melkein loppu ;-)

Ei kommentteja: