maanantai 6. elokuuta 2018

Näyttelyharrastuksen loppu?

"Koirat, joista on lähetetty Kennelliittoon eläinlääkärintodistus kirurgisesta toimenpiteestä ja perinnöllisen sairauden / vian osalta, eivät saa osallistua näyttelyihin."
Koiramme 7-8/18, s. 38

Kennelliiton puheenjohtaja kirjoittaa puheenjohtaja palstallaan otsikolla "Tiedottaminen on taitolaji". Todella on, koska en olisi huomannut koko juttua jos kaveri ei olisi vinkannut siitä. Että todella hyvää tiedottamista, tai minulta vähemmän tarkkaavaista lehden lukua.

Jos kyseinen "laki" koskee Kikiäkin, niin tämä on sellainen "rehellisyydestä sakotetaan" -tyyppinen juttu, koska Kennelliittohan ei tietäisi mitään Kikin kyynäroperaatiosta jos en olisi lähettänyt sinne Kikin potilaskertomusta virallisten luustokuvien lähetyksen yhteydessä. Jos Kikiltä ei olisi tarkistettu virallisesti kyynäriä niin me saataisiin jatkaa näyttelyissä käyntiä. Siis jos tuo lause koskee kaikkia rotuja. Tosin missään ei ole todistettu tai todettu, että Kikin kyynärvika olisi ollut perinnöllistä, saattoihan se johtua muustakin (mitä ei pystytä mitenkään jälkeenpäin -jos silloinkaan olisi pystynyt- todistamaan).

Ehkä pikkuisen (lievä ilmaus) ärsyttää. Olisi jäänyt kyynärät virallisesti kuvauttamatta tämän jos olisin tiennyt, varsinkin kun tiesin että operoitu merkataan kolmoseksi. Naivina vaan ajattelin että terveystarkastuksien tekeminen on hyvä juttu ja kaikki mikä voidaan niin kannattaa kirjata virallisiin kirjoihin ja kansiin.

Että joku muu, jonka koira on operoitu, ei teetä virallisia luustokuvia operoidusta koirastaan saa jatkaa näyttelyharrastusta, mutta me ei. Reilua? Tämä sitten palvelee jalostusta ja koirien terveydenedistämistä. Että kasvattajat eivät muutoin osaa jättää käyttämättä kolmosen (esim kyynärtulos) koiria - tai toisaalta käyttävät niitä kasvatustyössään, kun koiranetistä ei löydy virallista tietoa paskoista nivelistä eikä leikkausoperaatioista ole pakko kertoa mitään kenellekään.


Toivottavasti ymmärsin pj-palstan lainauksen väärin ja asia ei kosketa meitä. Tietääkö kukaan tästä enempää? Mistä löytyisi lisätietoa asiasta?

Liian pitkään toki asiassa minun ei kannata pyöriä, kun enhän minä sille mitään voi, muut päättävät mitä päättävät ja siihen on riviharrastajan tyytyminen.

Ei kommentteja: