lauantai 18. elokuuta 2018

Kisaturistina (tokon sm-kisat Limingassa)

Joop. Kävin tänään katsomassa tokon sm-kilpailuja Limingassa. Lähikisat kun ovat. Tosin matka tuntui mennessä pitkältä... meiltä menee googlen mukaan 50 min ajaa sinne.

Alunperin oli tarkoitus katsoa avo-luokkaa, lähinnä sen takia kun siellä oli kivasti eri rotuja. Mutta kun pääsin kisapaikalle niin mulle ei oikein selkiytynyt, että missä on mitäkin. En ollut etukäteen siis tutustunut että millä kentällä on mitäkin ja ko paikka oli mulle entuudestaan outo joten meni aluksi vähän palloiluksi. Plus sillä kentällä missä ne avot sitten lopulta olivat ei just sillon kun tulin paikalle ees tapahtunut mitään. Näin sitten muutamia kavereita ja jumituin heidän seuraansa, mikä olikin kyllä ihan kiva juttu :-)

Lopulta katsoin vain evl:ää. Ja seurustelin ihmisten kanssa ja kiertelin katselemassa kojuja. Joita ei kyllä ollut kuin kaksi. Mitään roinaa en shoppaillut, toisessa kojussa mietin ruutunauhan ostamista (jos alkaisin siedättämään Kikiä sen olemassaololle) ja joitain leluja pyörittelin / kokeilin käsissäni, mutta vaikka ne kivoilta näyttivätkin niin eivät olleet mun koirien tyyppisiä. Tai ehkä joku kiskottava karvajuttu olisi ihan jees, mutta ei mitään palloa siellä päässä, Kanttiinista kävin ostamassa makkaran ja vichyn, onneksi en ollut kisaamassa koska tarjonta ei ollut kovinkaan kummosta ko kahviossa (joka ei ollut järjestäjien pitämä vaan joidenkin paikallisten). Toki Limingan keskusta ei ollut kaukana, että sieltä on varmaan väki käynyt eväitä ostamassa (jos ei niitä ollut mukana muutenkin jo).



Ainiin. Sellaisen havainnon tein, että kisoissa oli tosi rauhallista. Muutoinkin ettei siellä ollut juur yhtään haukuntaa. En tosin tiedä tietenkään miltä meininki kisaajan näkökulmasta vaikutti. Ja jos olisi oman koiran kanssa ollut koetilanteessa niin varmasti olisi ollut miljoona asiaa mihin mun häiriöherkät kaikenhuomaajat olisivat reagoineet. Mutta yleistunnelma oli rauhallinen (leppoisa?).

Kuvia otin jonku verran. Kovinkaan lähelle kehää ei päässyt kun siinä oli jotain nauhoja maassa, kehänauha ja sitten joku toinen jonka takana yleisö oli, joten enpä toki minäkään mennyt lähemmäs häiriköimään. Mitä olen niin köyhä ettei ole vara ostaa valovoimaisia kunnon zoomiputkia. Harjoittelin sitten kuvaamista vähän eri asetuksilla kuin yleensä, josko ees se hyöty ois ollut räpsinnästä että oppisin käyttämään sitä yhtä asetusta (jota en lähde tässä avaamaan etten kuulosta nololta kameran käyttäjältä kun en sitä vieläkään osaa vaikka kuvia olen jo muutaman vuoden yrittänyt siellä täällä ottaa). Koska kohteet eivät olleet tarpeeksi lähellä niin ei puhettakaan mistään hienosta "kohde tarkkana ja tausta sumeena" räpsinnästä. Otin sitten kuvat vaihteeksi jpg-arw, joten niiden kanssa olen sitten leikkinyt tänä iltana. Arwit antavat enemmän mahdollisuuksia editoinnille ja jpg:den avulla pystyn nopeammin selaamaan kuvat läpi ja tuhoamaan sutut.

Tässä muutama mitkä jaksoin editoida tänään:



Kierto-istu-nouto-hyppy -hässäkkäliike. 

Bordercollie kirmaamassa tyhjälle ja sieltä ruutuun



Nyt sitten pähkäilen, että menenkö huomennakin turisteilemaan vai en ...

Ei kommentteja: