torstai 23. elokuuta 2018

Kuntoutus

Aamulla kävelin Kiimingin Hyvinvointikeskuksen pääovista sisään todetakseni, että olen väärässä paikassa; niinpä vaihdoin sijaintia ja päädyin Senioritaloon (vanhuus tuli nopeampaa kuin luulinkaan :-D).

Jokin aika sitten kyselin kavereiltani fb:ssa minne ja kelle minun kannattaisi vaivani kanssa mennä. Sain monia hyviä vastauksia, valitettavan monella on samankaltaista ongelmaa. Päädyin aluksi ottamaan yhteyttä omaan terveysasemaani (aka hyvinvointikeskus), koska ymmärtääkseni en ole oikeutettu työterveyssysteemeihin, josko he tietäisivät millaista reittiä kannata edetä asian suhteen (heittelevät minua sitten asiantuntijalta toiselle jos tarve niin vaatii). Siitä hetkestä kun olin laittanut sähköisenjärjestelmän kautta viestin niin parin päivän päästä sain vastauksen ja minulle oli myös varattu aika fysioterapeutille (kätevää, ei tarvinnut ikuisen jahkailijan alkaa miettimään ajanvaraukseen soittamista tms).



Aluksi fyssari kyseli paljon käteen liittyvistä ongelmista (milloin alkoi, teinkö silloin jotain kuormittavaa, milloin vaiva ilmenee jne), sitten heiluttelin käsiäni eri suuntiin, sitten hän kertoi fasciasta ja teki kädelleni fascia -käsittelyn.

"Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon. Kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja verenkierron heikkenemistä, mistä taas aiheutuu kipua. Fasciatekniikoilla käsitellään kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike." Lähde

Sitten harjoittelin fasciapallon ja ... jonkun muun fascia-apuvälineen (jonka nimeä en tiedä) käyttöä. Sellainen pallo pitäisi käydä ostamassa ja kuntouttaa kättä kotosalla. Parin viikon päästä menen käymään uudestaan fyssarilla.


Bonuksena esittelin fysioterapeutille oikeaa jalkaani ja mahdollisesti saan joskus jonkun lapun jolla voin saada erikoisjalkineet Kenkätohtorilta (jäi vielä epäselväksi pitääkö koipea käyttää lääkärissä ennen kuin lapun saa).

Ei kommentteja: