keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Potilaskertomuksia

Pyysin Evidensiaa lähettämään Kamuun Kikin potilaskertomukset, koska Kiki on voinut pahoin jostain rauhoitusaineesta mitä sille jossain välissä on annettu. 

Tässäpä tuli sitten itsellekin osittain uutta tietoa. Tai jos nämä kaikki on mulle joskus sanottu niin on kyllä mennyt osa ihan ohi.

KÄYNTIKERTOMUS (8.11.2016 alkanut käynti)
ANAMNEESI: KYYNÄRNIVEL TÄHYSTYS, Oulu Evidensia lähettää, koko koiran ontumatutkimusta toivotaan kun tänne asti tulee lukee ed käynnin kohdassa. Ontuu vaihdellen ja epämääräisesti.
STATUS: levoton pentu, käytännössä aika mahdoton tutkia kunnolla. Aristaa avs kyynärniveltä, jossa selvä inkongruenssi ja ulnan skleroosi; oikeaa ei arista.
TOIMENPIDE: Skopia: hyvin tiukka nivel inkongruenssin takia, luinen irtopala coronoideuksessa, rustovaurioita luuhun asti ulnassa ja humeruksen puolella. Irtopala nivelkapslissa kiinni, jätetiin, koska sen poistaminen ei tilan puutteen vuoski ollut mahdollista ilman lisätuhoja. Ulnan osteotomia. 

Enpä tiedä mitä ajatella vai ajatellako mitään. Jätetty irtopala? Ja ylipäätänsä mitä tuo on selkokielisesti sanottuna. Tuo toimenpide siis.

KÄYNTIKERTOMUS (20.12.2016 alkanut käynti)ANAMNEESI: puh: Kyynärpääleikkauksen kontrolliröntgen, 2 suuntaaSTATUS: käyttää jalkaa hyvin, ei onnu. painon varauksessaä ei vaikuta olevan selvää puolireroa rauh Dom+ mida, oksentaa vaahtoa TOIMENPIDE: rtg: näyttää luutuneen hyvin HOITO: leikkauksen jatkohoito-ohjeen mukaan. 2 kk leikkauksesta saa olla vapaana, mun mielstä 3 kk leikkauksesta normaalielämä HUOM: kons Jarmo: Näyttää erittäin hyvältä sekä nivelen että osteotomian osalta. 

Ei kommentteja: