lauantai 30. huhtikuuta 2016

Wappu-uinti (h12/16)

Nemi kävi tänäaamuna ekan kerran tälle "kesää" joessa kahlailemassa.

Kikiltä leikattiin kynsiä (ekan kerran meillä sen ollessa) eilen.

Nemiä harjattiin pikkasen tänään.

Kikin kanssa kävin tänään autoajelulla, Haukiputaalla. Mennessä se kiljui yli puolet matkasta auton perällä olevassa häkissä. Paluumatkalla se oli niin väsynyt, että nukkui koko matkan. Kävin ensin sen kanssa Activen (ts omd:n) hallilla. Mitään muuta ei hallilla tehty kuin annoin sille sen päiväruuan siellä. Ainut mitä vaadin ennen syöntiä oli istuminen - tuohon ruoka istumiseen olen lisännyt todella julman jutun ennen kuin koira saa ruuan. Eli lasken ruuan lattialle ja koiran pitää istahtaa ennen kuin saa mennä syömään. No tietenkään Kiki ei vielä automaattisesti siinä pysy eli sitä pitää pitää vielä kiinni. Mutta tuokin harjoitus edistyy ihan kivasti. Se, että koira istahtaisi ennen syömistä on Kikille jo ihan liian helppo juttu :)

[edit. siis vaikeaa on se, että kuppi on maassa, kuten pentukin. jos kuppi ei ole maassa niin koira voi ihan hyvin istua (ilman kiinnipitämisiä, no eihän se kauaa siinä pysy, mutta osaa töröttää istumassa kuitenkin). itseasiassa se ilmaisee nälkäänsä myös niin, että istuu siinä nurkassa keittötä mistä sille annetaan ruokaa - siinä se on aika hellyttävä ja hassu jopa <3 ]

Mutta siis. Aattelin aloittaa reenihalliin tutustumisen sen kautta, että siellä on kivaa. Siellä syödään :D Syönnin jälkeen käytin Kikin pikkukävelyllä niin se kävi kakkalla (ja ennen halliin menoa käytin sen pissalla). Hallilta ajelin Haukiputaan keskustaan ex-Valintatalon parkkiin, ja sitten käytiin pikkukävely Hputaalla, mutta Kiki oli jo kovin väsynyt eikä jaksanut kävellä edes sitä ajattelemaani yhden talon (ei ees korttelin) kierrosta, joten kannoin sitä sylissä osan matkasta. Mutta sai se siis ihmetellä ihmisiä, yhtä papparaista rullaattorin kanssa, mopoja, polkupyöriä ja autoja .Kauempaa nähtiin myös yks koira (ja taluttajansa). 

Eilen aamulla Kiki herätti neljältä. Käytin sen takapihalla pissalla ja kakalla. Lopulta kun lähdin töihin hieman kahdeksan jälkeen niin olin kerennyt käyttää Kikin ulkona jo neljä kertaa. Perjantaina Eetu oli koirien kanssa kotona. Tänäaamuna Kiki johdatti mut sen kanssa ulos viideltä, mutta sen keikan jälkeen se antoi meidän nukkua jopa kahdeksaan asti. Sekä eilen että tänään Kikin kanssa on käyty pari pientä kävelylenkkiä, jos koira on osoittanut väsymisen merkkejä olen kantanut sitä osan matkasta. 

Nyt on alkanut maailma kiinnostamaan ihan erilailla kuin vielä muutama päivä sitten. Linnut havaitaan taivaalta ja kaikki mahdollinen kiinnostaa (pyörät, ihmiset, koirat, ...). Ja ruokahalu, sitä pennulle on tullut. Vain ekana päivänä se jätti pari ensimmäistä ateriaansa niin että ei syönyt kaikkia. Mutta sen jälkeen joka kerta kuppi on tyhjentynyt ja koira ilmaisee kyllä jos sillä on nälkä. Yrittää varastaa ruokaa olohuoneen sohvajakkaroilta (meillä ei ole sohvapöytää vaan pari jakkaraa siihen tarkoitukseen). Tänään se oli varsin hauska, koska kun Nemi sai jotain syötävää kun Kiki nukkui. Yhtäkkiä kuului kiljahdus ja Kiki ryntäsi keittiöön. Ahne lapinkoiranpentu tajusi uneensa että JOKU SYÖ :D

Ei kommentteja: