tiistai 26. huhtikuuta 2016

Mallioppimista

Mitä se vanhempi koira muka pennulle opettaa? 

Ainakin Kiki selvästi katsoo mitä Nemi tekee tai miten Nemi suhtautuu eri asioihin ja välillä toimii samoin. Seuraa ulkona ja koittaa olla kiinnostunut samoista asioista tai kulkea mukana. Eilen imuroin, niin Nemi meni nukkumaan eteisoven nurkkaan (paikkaan missä sillä on tapana muutenkin makoilla) ja Kiki sitten toiseen laitaan. Toki sitä ennen sen (pennun) piti tutustua imuriin kun sen kaivoin kaapista esille, mutta kun aloin imuroimaan niin molemmat koirat päätyivät makoilemaan samalle alueelle. Tällä hetkellä -kun olen olohuoneen pöydän ääressä tietokoneilemassa- Nemi nukkuu lattialla pöydän vieressä ja Kiki pöydän alla :)





Vielä Nemi ei ole kauheasti lämmennyt pentuun. Ärähtelee kun Kiki tulee liian liki. Toisaalta Nemi kyllä sietää pennulta paljon eikä helposti ala sitä komentamaan, mutta joskus senkin pinna katkeaa. Kiki uskoo hetkeksi ja kohta taas tulee uudestaan haastamaan Nemiä; kaikkien hermot meinaa mennä siinä vaiheessa kun Kiki alkaa väykyttämään Nemille. Pihalla onkin välillä ollut aika äänekästä kun Nemi on haukkunut, että hittoakas tässä ja Kiki on väkyttänyt, että leiki mun kaa ja minä oon komentanut Nemiä hiljaiseksi :D Kikiä nyt on turha tässä vaiheessa komentaa kun se ei ymmärrä mitään. Yhtenä konstina siihen, että pentu jättäisi mummokoiran rauhaan olen käyttänyt sylitystä. Eli kun homma äityy turhan kiihkeäksi niin Kiki pääsee "vierihoitoon".

Eilen illalla käytiin pikku-abc -lenkki. Kävellen siis (tietysti). Eetu talutti Nemiä ja minä Kikiä. Pikkuisen matkaa piti pentua kantaa sylissä kun sillä tuli jumitusvaihe eli varmaan väsymys. Muuten se kyllä käveli terhakkaan reippaasti eteenpäin ja yritti päästä sinne minne Nemikin (mutta kun se hihna on lyhyempi). Reipaspikkupentu kävi tuolla lenkillä sekä pissalla että kakalla :)

Aamulla pentu herätti viiden aikoihin. Että sitten vaan ulos sen kanssa takapihalle kuuntelemaan linnunlaulua. Kävi se pihalla kakalla, joten ei ollut turha ylös nousu :) Pentu tolskasi jotain hetken mutta rauhoittui sitten vielä reiluksi tunniksi nukkumaan. 

Eetu lähti Nemin kanssa puol seiskan pintaan aamulenkille ja minä jäin pennun kanssa sisälle. Kuvittelin nukkuvani vielä hetken, mutta pentu oli toista mieltä. Tällä kertaa ei ehditty ulos asti kun pentu oli jo lirauttanut pikkupissan lattialle. 

Eilen Kiki söin hieman aamulla, ei juuri yhtään seuraavalla ateriallaan. Mutta päivän kahdella seuraavalla aterialla kuppi tyhjeni jo kokonaan. Olisinko reilun puol desiä antanut sille kerrallaan nappuloita. Tänäaamuna ruoka taas maistui eli mitään ei jäänyt kupin pohjalle. 

Varhaisen aamu-ulkoilun jälkeen ollaan käyty muutamia kertoja takapihalla. Koira on kakannut pihalle jo toistamiseen (tälle päivää) ja jokusen pissankin sinne tehnyt (toistaiseksi ei ole tarvinnut -tänään- siivota lattialta muita pissoja kuin se yksi sillon ennen seiskaa). 

Eilen ja tänään on harjoiteltu istumista ja luoksetuloa. Lisäksi tänään tutustuttiin hieman naksuttimeen. Kiki olisi halunnut tutustua siihen tarkemminkin ... :D


Ei kommentteja: