keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Reipas pentu

Sen verran väsynyt oon nyt itse ettei mitään järkevää kirjoitusta tule tästä. Mutta koska kuitenkin haluan kirjata ylös joitain tunnelmia tästäkin päivästä niin ...

Kun pennun kanssa viettää paljon aikaa takapihalla niin on havainnoinnut, että pyörä- ja etenkin sen autotie mikä menee pihamme takana on melko vilkas liikenteinen. Ei siis tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan (välttämättä) siihen, että pennulle tulee erilaisia kokemuksia. Tai kokemuksia ainakin. Eli että se tottuu siihen, että maailmassa on ja tapahtuu yhtäaikaa vaikka mitä :)

Sitten tuolla pihalla on Kikistä tosi hauskaa nuo vesirännit. Varsinkin jos maahan -tai johonkin betonihässäkkään- on valunut siihen (tai valuu just sillon koko ajan) vesilätäkkö. Olihan se vesi Nemistäkin jo pennusta lähtien kivaa, mutta sille piti tehdä jotain vatiläträysleikkejä. Kikillä on sadekelien ansiosta läträyspaikat jo pihalla valmiina :) Tänään se tunki päänsä yhden autokatoksen luona olevan rännin alle. Sekin oli ilmeisesti metkaa. 

Rohkeaksi penska on myös osoittautunut. Ja uteliaaksi kuten nämä aiemmatkin ruotsinlapikkaamme ovat olleet. Mutta pentu menee siis sen enempää miettimättä kohti uusia juttuja. Kuten se voi kävellä erilaisilla alustoilla, erityisesti kiinnitin huomiota siihen, että se kävelee myös kaivonkansion/ritilöiden yli. Niitä kun Nemi on inhonnut/pelännyt aina. Tänään kohtasimme autokatoksen takana pari mustaa jätesäkkiä. Kiki halusi mennä katsomaan mitä ne ovat. Ei möröttänyt yhtään :)

Tänään olemme käyneet yhden hihnalenkin. Lenkeillä Kiki haluaisi kulkea idolinsa (Nemin) vierellä, mutta kun se remmi ei yllä tai Nemi muuten vain on nopeampi. Mutta oi niitä hetkiä kun koirat ovat hetken vierekkäin, pikkukoira näyttää niin polleelta että :)

Aah, onhan tänään tosiaan tapahtunut vaikka mitä. Kuten esim se, että Kiki tarjosi ekaa kertaa kylpyhuoneesta poistumista odotellessa istumisen. Ilman että ehdin sanoa mitään. Olen siis ottanut tavaksi, että pitää pikkusen malttaa eikä vain kuvitella, että heti kun tassut on kuivattu, että voisi poistua suurinpiirtein oven läpi. 

Lisäksi koirien välillä on ollut tänään edistyksellinen päivä. Luulen, että asiaa edistävä seikka oli se, että en edes yrittänyt vaientaa Nemiä takapihalla. Eli koirat haukkuivat toisilleen. Kiki hyökki Nemiä päin, Nemi "kiroili" pennulle jne. Kiki taisi session aikana alistua muutaman kerran (alistumisen jälkeen se kyllä rynni uudestaan haastamaan Nemiä), mutta kohtaamiset olivat hieman erilaisempia. Ts käytös vaihteli - molemmilla. Ja välillä Neminkin häntä heilui ja välillä Nemi kävi haistelemassa pentua.
No eipä tuosta pihakohtaamisesta vielä päästy mihinkään best friends -tilaan. Mutta tänään muutamaan otteeseen Kiki on hakeutunut ihan Nemin viereen nukkumaan. Päivällä Nemi oli ahistunut aiheesta ja vaihtoi todella nopeasti paikkaa (ei kuitenkaan murrannut tms). Mutta tänäiltana koirat jo nukkuivat hetken ihan viekukkain. Kiki siis meni Nemin viereen. Toki Nemi tästäkin tilanteesta vaihtoi pian paikkaa tai lähinnä asentoa eli siirtyi puol metriä eri paikkaan. 

Ennen tätä söpöä viekkukkain oloa, pari tuntia aiemmin, Nemi esitteli Kikille hampaansa - en edes muista milloin olisin niin selvästi sen hampaita nähnyt :o (tai tuolla tavoin näytettynä siis, toki se suutansa aukoo tämän tästä). 

Sen aamuvarhain tehdyn luopumisreenin lisäksi pentua on toki kehuttu ulos pissaamisesta ja kakkaamisesta. Ollaan tehty luoksetuloharjoituksia (kutsun koiraa luokse nimellä enkä ole siihen toistaiseksi ottanut mitään tänne tms käskyjä). Lisäksi reenin Nemin kanssa ufojuttuja niin Kiki hääräsi siinä ympärillä (tarjosi istumista ja kiukkusi kun en huomioinut sitä). Muutamaan otteeseen kun Nemi ei ollut ufolla niin Kiki tepasteli ufon yli, tai tyyräsi jonkun tassuistaan (etutassun nyt varmaan kuitenkin ufolle). En siis reenannut sen kanssa tasapainotyynyjuttuja ;) mutta se otti ensikosketuksensa siihenkin asiaan. Jos sen kanssa haluaisi aihetta reenata, niin ainakin nyt vaikuttaisi siltä, että se saattaisi oppia ufoilunalkeet aika nopeasti :)

Ainiin. Sillä tämäniltaisella iltalenkillä kuljettiin Abc:n ohi, kun vietiin kakka roskikseen. Muutoin Kiki selviytyi kaupan edustan ihmeellisyyksistä ihan hyvin, mutta yhden mopojengin kohdalla se alkoi jumimaan. Ei ne edes pärisyttäneet niitä mopojaan, joten siitä ei voinut olla kyse. Ehkä vain paljon (suhteellista) ihmisiä samassa paikassa? Tuli se sitten siitä ihan kivasti kun hieman kannustin. Jos ihmetyksenä oli ihmisjoukkio niin pitänee (siitäkin syystä) alkaa kulkea ihmisten ilmoilla sen kanssa. Tosin vielähän me ehditään, vaikka ja mitä :) (jopa pentuaikana)

Ei kommentteja: