keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Rahkainen Jauhelihapiiras

Mitä tänään syötäisiin? Ts eilen tuumin tätä jokapäiväistä polttavaa aihetta. Jauhelihaa olin ottanut jo sulamaan pakkasesta eli jotain siitä, mutta mitä? Olisiko meillä aineksia suolaisen piirakan tekemiseen? Yleensä monissa piirakoissa (suolaisissa tai makeissa) en tykkää niistä piirakkapohjista, ne eivät vain ole hyviä. Eikä ollut tässä minunkaan tekeleessä :/ Muutoin piirakka oli ihan onnistunut kokeilu. Niin, siitä pohjasta, ajattelin, että en viitsi pizzaohjeella tehdä sitä pohjaa, mutta olisi ehkä pitänyt... No ens kerralla sitten - tai sitten keksin uuden pohjan tai jatkokehittelen tätä.

Uuni päälle, 200 asteeseen.

Pohja:
- 1 dl öljyä (meillä ei ollut voita joten se oli poissa pelistä)
- 1 dl lämmintä vettä
- Hiukka suolaa
- 1 rkl rahkaa
- Sopivalta tuntuva määrä vehnäjauhoja.

Taikinan sekoittelin ja veivasin jonkinlaiseksi paakuksi ja sitten levittelin piirakkavuokaan.

Täyte:
- jauheliha paistettuna ja maustettuna
- 1 pieni prk tomaattisosetta
- 1 pss herne-maissi-porkkanaa

Lisäsin sekoitetun täytteen piirakkavuokaan. Täytteen päälle pilkoin hieman koskenlaskijajuustoa (jota sattui löytymään jääkaapista).

Päällinen:
- 1 prk (miinus 1 rkl) rahkaa
- 2 kananmunaa
- mausteita
- hieman juustoraastetta

Sekoittelin päällisen ainekset ja lisäsin ne vuokaan. Päälle pistin vielä loput juustoraastepussista ja kaikenkruunuksi hieman kuivattua basilikaa purkista.

Vuoka uuniin ja uunista pois muistaakseni neljänkymmenen minuutin kuluttua.



Ei kommentteja: