maanantai 17. syyskuuta 2012

N118 ja M92 toko

Voe kakka minua. Miks mää en kirjoittele näitä juttuja ajoissa?

Viime tiistai-illan tokot. Ensin oli Nemin tunti ja sitten Merrin tunti. Raapustan tähän nyt jotain mitä muistini kätköistä nousee esiin. Luultavasti melko sekavassa järjestyksessä ;D

***
Kysyin Jenniltä Nemin noudosta, että kun se nyt pitää sitä kapulaa ees jollain lailla suussaan niin miks en saa sitä tekemään asennon vaihdoksia (istu-seiso) niin ei semmosta kuulemma piäkkään reeniä! Vaan saada koira liikkumaan se kapula suussaan. Että daa! 
(no eipä olla reenitty, hups)

Merrin kanssa piti sen ryhmässä tehdä joku nouto juttu. Tehtiin metallinouto. Olin tehnyt sitä jo aiemmin samalla tunnilla ja paras viretila ko liikkeelle oli jo menetetty. Mutta taas tuli noottia siitä loppuasennosta. Koitin selitellä että se kotona tuo mulle kaikenlaisia turhakkeita (jugurttipurkkeja, sukkia jne) niin että tosi hienosti heilauttaa sen peppunsa mun vierelle muttei tunnu hoksaavan että ton noutokapulan kanssa vois tehdä samoin. No, Jenni sitten ehdotti, että kannattasko opettaa Merri tulemaan takakautta sivulle -että vois olla sille helpompi tulla sitten suoraan asentoon. Kerroin, että höpötemppuna osaa jo kiertää mut. Ja näytin käytännössä - ja tadaa, sehän oli paljon parempi se kapulan kanssa viekkuun tulo noin. Tosin tuossa piti olla käsiapuja kertomaan että mut pitäs kiertää. Eli tuosta pitäisi nyt sitten vähitellen poistaa se ylimääränen käsiapu (ja sana). 

Nemi reeni ohjatusti ruutua. Taas sillä tolppaväli - nami lentää - menetelmällä. Suorasta linjasta hyvä. Kunnes rupesi hakeutumaan merkin viereen/taakse. Ei sille yhtään merkkireeniä kun sekottaa helposti tuohon ruutuhun. 

Just tuota harkkaa ennen olin yrittänyt saada sen naksutellen peruuttamaan ja tajusin naksutelleeni sille jotain ihan muuta. Sitten hekottelin sille kun se ehdollistui sellaiselle kummalle sivuliikkeelle... 

Jenni kertoi meille hienon tussitaulunsa avulla ruudun suoritustavasta. Siis Nemin ryhmälle ruudusta ja Merrin ryhmälle zetasta. 

Merri pääsikin harkkaamaan sitä zetaa. Tehtiin tuota pareittain. Tai itseasiassa neljä koirakkoa teki sitä vähän kuin kaanonina yhtä aikaa. Semihyvin meni. Jotkut liikkeet meni sekasten (en enää muista että mitkä). Seisomisessa ei tuntunut kestävän mun harjailua.

Jenni kertoi myös kakejen takapalkkauksesta. Ja siitä, että siinä pitäisi pyrkiä vapauttamaan koira siltä sivulta minne koira ei könötä. Eli vahvistaa suorempaa suoritusta. Ei se mulla kyllä onnistunut että koira ois kääntynyt siltä puolelta kohti palkkaa mistä yritin sen vapauttaa... 

Paikallaoloja. Merrille en piiloillu. Nemille piiloilin - kesti hienosti. Jenniltä noottia, että en saa palata liian kauas koiran viekkuun. Ennemmin kestoa siitä, että koira pysyi maissa kun seison sen vieressä... joo, kuulostaa ihan fiksulta. 

Miitä muuta? Ei just nyt tuu mieleen. 

Ei kommentteja: