maanantai 3. syyskuuta 2012

Rlk-tapaaminen eli Kokoontumisajot, Kaskinen

Aika hulppeeta menoa suomalaisialla Ruotsinlapinkoirilla. Kahdet Kokoontumisajot samana vuonna ja vielä peräkkäisinä viikonloppuina. Huippu aiheet, paikat, ihmiset ja koirat <3

Ajelin koirineni perjantai-iltana töitten jälkeen Kaskisiin. Oltiin samalla huvilalla kuin mitä kesällä 2006

Lauantaina aloitettiin päivä Meri Markkasen kertomalla jälki-teorialla, jonka jälkeen siirryttiin noin 15 kilometrin päähän eräälle pellolle tekemään käytännön harjoituksia. Kaikille (halukkaille) koirille tehtiin tällainen jälki (piirros Leila Häkkinen):


Eli kaikki tekivät toisille jälkiä. Kenenkään koira ei jäljestänyt oman ihmisensä tekemää jälkeä. Se, että jos koira jatkoi jäljestystä myös nuo harmaammalla olleet askellukset ei haitannut yhtään mitään. varsinaiset jälkiharkat olivat nuo suorat viivat, aloitettiin lyhimmästä ja siirryttiin sitten aina tuota kuljettua reittiä seuraavan jäljen alkuun. 

Sää oli pilvinen. Aamun ja edellisen yön oli satanut vettä. Asteita taisi olla kymmenisen suurin piirtein. Pikkaisen tuuli. Tuuli tuli -kutakuinkin- selän takaa, nenät myötätuuuleen siis kulettiin. 

Merri aloitti mun koirista. Kuten yleensäkin erinäisissä asioissa se pääsee vanhemman oikeudella ensin. Merri oli hyvä, kulki kuin juna - ja aika vauhdillakin. Yksi namilaatikko tosin jäi syömättä - mikä oli varsin kummallista. Koira siis meni hieman ohi namista. Palkkana käytin ruotsalaisia lihapullia. 






Häiriöherkkänä tyyppinä Nemi hästäsi aluksi, se piti rauhoitella jäljen alkuun. Se ei tuntunut tajuavan mitä siltä halutaan. Sille piti näyttää jälkeä - josta seurasi, että se välillä alkoi kaivamaan maata siitä kohtaa ;D Jos taas se hetken jäljesti hyvin niin se saattoi säikähtää ja lopettaa toimintansa jos mä kävelin liian äänekkäästi. Se myös "kysyi" toisinaan mitä siltä tahdotaan. Viiminen jälki tuolla pellolla sujui jo ihan mallikkaasti :)



Kuvat: Leila Häkkinen


Sen jälkeen kun oltiin tehty peltojäljet kaikille halukkaille niin me innokkaimmat siirryimme vielä metsään. Merrille ja Nemille tehtiin sinne yhdet ihmisjäljet ja Karolle ja Caamokselle verijäljet. 
Sekä Merri että Nemi olivat tosi hyviä metsäjäljillä - nyt tuntui Nemikin tajuavan mitä siltä halutaan :)

Tosi kivat harkat oli  - Kiitos Merille opastuksesta ja Leilalle kuvista! 

Ja muutenkin kiitos koko sakille tosi kivasta viikonlopusta! Räiskin paljon kuvia, lisään tänne linkin jahka olen netittänyt onnistuneet otokset. 

Ainiin. Paikalla tuolla oli kahdeksantoista ruotsinlapinkoiraa ja kaksi muunrotuista. :)

Kotiin ajelin sunnuntaina, oli tarkoitus ehtiä tokoreeneihin, mutta en mä mihkään ehtinyt... 






Ei kommentteja: