torstai 30. elokuuta 2012

Rlk-tapaaminen eli Kokoontumisajot - lampailu

Meillä oli viime sunnuntaina ruotsinlapinkoirien Kokoontumisajot. Tällä kertaa mun ei tarvinnut ajaa kauas koska tapaaminen oli Huttukylässä, Kiimingissä. Kävimme Koirakoulu Vietissä lampaita paimentamassa. Paikalla oli yhteensä seitsemän ruotsinlapinkoiraa, erittäin hyvä otanta suomalaisista ruotsinlapinkoirista siis. 

Paimennukseen osallistuivat: Helle, Sande, Fenni, Sonny, Friidu, Nemi ja Merri. 

Merri aloitti. Oli erittäin innokas, mutta ensimmäisessä harkassa selvästi väsähti kuitenkin. Toimi kumminkin ihan kivasti. Toiseen  harkkaan mennessä oli kerännyt uutta intoa ja kun se harjoitus oli pienempi niin meno ei hyytynyt missään vaiheessa. Haettiin lampaat karsinasta ja Merrihän meni päristen sinne lampaiden sekaan sanoen niille reippaasti, että tulkaa ulos sieltä! Tuo harkka meni muutenkin siltä tosi hyvin :)

Nemi taas yllätti mut täysin. Se ei ollu ollenkaan niin villinä saalisvietillä menossa kohti lampaita kuin oletin. Ja kun päästin sen irti liinasta niin edelleen oli kuulolla ja toimi hienosti. Ai, ai kun tykkäsin <3 Toisessa reenissä yks osuus - piti ohjata lampaat yksien törppöjen välistä, menemättä ite niitten välistä - ei meinannu sujua, saatiin pyörittää lampaita aitauksessa jonku aikaa ennen kuin se toimi. Mutta muutoin se sujui hyvin. Nemi mm pysyi paikallaolossa kun lampaat oli likellä kun mä menin muutamien metrien päähän koirasta :)

mun räpsimiä kuvia löytyy tuolta: http://ruotsinlapparit.kuvat.fi/kuvat/Rlk-lammaspaimenet/

Ei kommentteja: